· · Komentara: 0
SAVETI ZA DESKTOP RAČUNARE

Više volite da u tišini gledate film na YouTube? Nikakav problem! Evo kako da uključite titlove

Titlovi ili transkripti filmova makar u nekom trenutku bili su nam svima dobrodošli. Jedini preduslov je znanje engleskog jezika i uputstvo za to kako da uključite titlove

1592517885_gledanje-filma.jpg
Foto: Pixabay

Previše tih ili previše glasan film? Nemate slušalice, a niste u prilici da zvuk pustite pred svima prisutnima? Ovo su samo neke od okolnosti u kojima smo se našli, a za koje postoji jednostavno rešenje - titlovanje fima na YouTube.

Pročitajte još: Stigao je, KONAČNO! Evo kako da WhatsApp radi i na desktop računaru

Uključeni titlovi korisni su zbog više razloga. Možda ne čujete jasno film ili možda jednostavno želite da čitate dok gledate ono što se u video zapisu prikazuje.

Pročitajte još: Kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Viber, Facebook ili WhatsApp?

Bez obzira na razlog, u nastavku vam donosimo uputstvo sa nekoliko jednostavnih koraka kako titlujete omiljene filmove.

YouTube verzija nemanjena desktop računarima pruža najveći broj mogućnosti u vezi titlovanja video zapisa, koje korisnik želi da gleda. Sledite naše korake i olakšajte sebi uživanje u filmovima:

Pročitajte još: Evo kako da ZATAMNITE ekran na Gmail aplikaciji

1. Unutar YouTube kanala potrebno je da kliknite na videozapis koji želite da gledate
2. Kliknite na ikonicu koja obuhvata podešavanja, zupčanik u donjem levom uglu 
3. U podešavanjima odaberite opciju "Subtitles/CC" ili opcije titlovanja
4. Unutar ovih opcija odaberite jezik koji želite da koristite sa ponuđenog spiska i nakon toga bi se u video zapisu treba pojaviti titl na odabranom jeziku

Pročitajte još: Zaboravite na SELFI! Niste u trendu ako ne radite OVO

U opciji je i menjanje stilova titlova. Imate mogućnosti menjanja veličine slova, boje titlova, menjanje pozadine unutar koje se nalaze titlovi i mnogo drugih zanimljivih opcija, koje možete istražiti. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.