· · Komentara: 0
GAMING

GEJMERI, sedite! Stiže LOŠA VEST: Poskupljuju video igrice

Iako su sa nestrpljenjem čekali novu konzolu popularnih Sony Playstation 5 i Xbox, loše vesti stigle su od kompanija za proizvodnju video igara

1594074570_uplasen-covek.png
Foto: Pixabay

Iako je već punih 15 godina cena najpopularnijih modela videoigara na tržištu Sjedinjenih Američkih Država iznosila 60 dolara, analitičari predviđaju kako će za novu generaciju konzola ona poskupeti za čak - 10 dolara.

Pročitajte još: 5G MREŽA pokorila Ameriku!

Kompanije Sony i Microsoft do sada su objavili brojne informacije o svojim konzolama nove generacije, koje će se na tržištu konačno naći krajem godine. Ipak, jedna stva i dalje je nepiznata - cena. Do sada se spekuliše o cenama konzola koje će se kretati oko 500 dolara, ali cene igrica za nove konzole i dalje su misterija. 

Pročitajte još: Skinite 1.000 FILMOVA u jednoj SEKUNDI

Analitičari ističu da se, osim visoke cijene novih konzola, ljubitelji videoigara moraju pripremiti i na povećane troškove prilikom kupovine videoigara.

Pročitajte još: Konzola prototipa Nintendo PlayStation prodata za - 300.000 dolara!

Naime, godinama su cene za najbolje igre iznosile 60 dolara na američkom tržištu ,te se ta cifra nije promienila još od 2005. godine. U protekloj nedelji objavljena je cena za popularnu igru NBA 2K21, čija će cena za popularne novonajavljene konzole iznositi punih 70 dolara. Takođe, biće dostupna i specijalna izdanja sa cenom od čak 100 dolara.

Pročitajte još: Znate li kako da instalirate DARK MOD na Vac apu? Ništa lakše

Takođe, analitičari upozoravaju da će se cene svih dosadašnjih igrica prilagođenih novim konzolama povećati za najmanje 10 do 20 odsto.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.