· · Komentara: 0
NOVITETI

KONAČNO! Predstavljen novi Sony PlayStation 5 (VIDEO)

Konzola nove generacije popularnog i dugo najavljivanog Sony Playstation 5 konačno je predstavljena, ali i linija potpuno novih igara

sony-Playstation.jpg
Foto: ScreenshotTwitter/@PS5Console

Internet događaj, LIVE stream event kompanije Sony Interactive Entertainment ispratilo je nekoliko miliona ljubitelja igrica širom sveta koji su imali prilike da se premijerno upoznaju sa novom konzolom Sony PlayStation 5.

Pročitajte još: Konačno! Crash Bandicoot se vraća kao igrica za pametne telefone (VIDEO)

Novi način razmišljanja o igricama
- Sony PlayStation 5 je korak napred u nastojanju da pružimo novo iskustvo igranja, koje će redefinisati način na koji razmišljamo o igricama. Svetovi u igrama biće bogatiji, očaraće vaša čula na načine na koje niste mislili da je moguće pa ćete ih doživeti besprekorno, uz pokretanje brzinom munje- objašnjava Džim Ryan, izvršni direktor Sony Interactive Entertainment. 

Sony PlayStation 5 biće dostupan u dve verzije, standardni model sa Ultra HD Blu diskom i digitalni model koji će biti bez diska, a igračima će ponuditi do sada neviđen način pokretanja.

Pročitajte još: Konzola prototipa Nintendo PlayStation prodata za - 300.000 dolara!

Osim konzole, pažnju igrača privuklo je i desetine naslova, od kojih će većina biti ekskluzivno dostupna za Sony PlayStation 5. Najtalentovaniji svetski programeri igračima će pokazati puni potencijal hardvera, koji će im pružiti nova bogata iskustva.

Uz niz tehničkih poboljšanja, vizuelne nadogradnje i poboljšanja performansi, GTAV i GTA Online u potpunosti će iskoristiti sve mogućnosti koje pruža harder nove konzole. 

Pročitajte još: Pucačina za milion dolara! Call of Duty: Mobile dobija prvi veliki turnir

Kompanija Sony Interactive Entertainment najavila je i ceo niz dodatne opreme za novu konzolu, koja će igračima omogućiti još bolji doživljaj igranja. 

Među najavljenim dodacima su PULSE 3D bežične slušalice, koje nude najsavremenije sudio iskustvo i dualne mikrofone sa tehnologijom poništavanja pozadinske buke.

Stiže i HD kamera sa dvostrukim objektivima od 1080 piksela za igrače koji žele da emituju svoju igricu i trenutke kada su otvarili epske rezultate. Takođe, biće dostupan i daljinski upravljač Media Remote sa ugrađenim mikrofonom za lako kretanje kroz filmove, kao i DualSense stanica za punjenje za istovremeno bežično punjenje dva bežična džojstika.

Cena

Cene i dodatne informacije o Sony PlayStation 5 kompanija će poručila da će nakknadno objaviti.

Prema nekim "procurelim", ali ne i zvaničnim informacijama, cena bi u Sjedinjenim Američkim Državama mogla da bude između 500 i 550 dolara.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.