· · Komentara: 0
RAZVOJ 5G MREŽE

Huawei izbačen iz igre: 5G mrežu na Tajvanu razvijaće Ericsson i Nokia

S obzirom na to da tajvanski operater sarađuje sa kompanijom Nokia skoro 50 godina, pa okretanje leđa kineskom proizvođaču nije bilo iznenađenje

circuit-326094_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Operater Chunghwa Telecom na Tajvanu razvijaće mrežu pete generacije 5Gsa kompanijama Ericsson i Nokia! Ovo znači da je kompanija Huawei neočekivano izgubila posao sa najvećim tajvanskim operaterom.

Kompanija Ericsson biće zadužena za izgradnju jezgra mreže i radio frekfencijske spektre od 3,5GHz i 28GHz, dok će Nokia biti odgovorna za 5G radio opremu u središnjem i južnom Tajvanu.

Pročitajte još: Zaustavljena najveća svetska "zombi" bot mreža koja je krala lične podatke korisnika

Nokia i Chunghwa sarađuju još od 1973. godine, a Ericsson je u igri od 2017. godine. Tako su mnogi stručnjaci ovaj potez okarakterisali kao logičan potez, da sarađuju sa poznatim partnerima umesto sa kompanijom Huawei.


Foto: Pixabay

Ovim Ericsson i Nokia dobijaju snažnog klijenta, a u tom južnom delu Azije postaju ozbiljan igrač. 

Pročitajte još: BROJNI NEDOSTACI: Nova 5G mreža ne donosi najbrži internet preko noći

Ipak, Huawei širom sveta ima više od 90 potpisanih ugovora, isporučio je oko pola miliona 5G odašiljača i uz njega su još uvek Francuska, Nemacka, Velika Britanija i mnoge druge, ekonomski jake zemlje.

Ipak, konkurencija polako hvata ritam zahvaljujući sankcijama koje je u maju prošle godine odredila politika Sjedinjenih Američkih Država.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.