· · Komentara: 0
5G MREŽA

Implementacija mreže pete generacije u Evropu dolazi sa zakašnjenjem

Iz kompanije Huawei potvrđuju da će globalna pandemija usled virusa Covid-19 usporiti instalaciju infrastrukture za 5G mrežu u zemljama Evropske Unije i u Velikoj Britaniji

Depositphotos_196235700_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Pandemija koronavirusa usporiće implementaciju mobilne mreže pete generacije u Evropi i Velikoj Britaniji, potvrdili su rukovodioci kompanije Huawei. U prilog njihovim uverenjima stoji i činjenica da su mnoge zemlje odložile planirane radove na širenju 5G spektra na njihovoj teritoriji.

Pročitajte još: Japanci spremni za uvođenje 6G mreže

- Pandemija nece toliko naškoditi Velikoj Britaniji kao Evropi, ali odlaganje planova će biti nastavljeno sve dok širenje zaraze ne bude pod kontrolom - izjavio je Victor Znang, potpredsednik Huawei kompanije.

Austrija je u aprilu objavila da odlaže širenje 5G mreže, ali i Španija, Portugal i Francuska.

Po završetku svetske pandemije, kineski gigant će krenuti punom snagom prema implementaciji 5G mreže jer ima potpisane ugovore, dogovoreno poslovanje i to se sigurno nece menjati, pa ti poslovi čekaju bolja vremena.

Pročitajte još: Korak ispred svih: Kinezi razvijaju 6G mrežu

Širom sveta Huawei je potpisao više od 90 komercijalnih ugovora za izgradnju i implementaciju mreže nove generacije sa vodećim svetskim operaterima širom Europe, Azije i Latinske Amerike.

Kompanija je isporučila više od pola miliona 5G baznih stanica na globalna tržišta, dok proizvodnja i opremanje Huawei optičke transmisije, komunikacije i IT proizvoda kontinuirano raste.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.