· · Komentara: 0
JAJA

Napravite BRZO i LAKO dva ukusna jela od kuvanih jaja

Vrhunska pašteta i salata sa krompirom može da se napravi od kuvanih jaja preostalih od Vaskrsa.

Tikvice.jpg
Foto: A. M.

Deca se na Veliki petak najviše raduju farbanju i ukrašavanju jaja i uvek traže da ih u korpi bude što više. Posle praznika obično ostanu jaja koja ne mogu dugo da stoje. Da ih ne bi bacili napravite salatu ili ukusnu paštetu.

Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Ukusna pašteta Foto: A. M.

Sastojci:

  • crni luk
  • 3 kuvana jajeta
  • 4 srednja krompira
  • so, biber
  • kašika alkoholnog sirćeta
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Najukusniji je i najslađi  ljubičasti crnio luk.

Da bi se brže skuvao krompir može da se iseče na četiri dela, ali ko želi da ga seče na kolutiće mora da ga kuva celog. Krompir se iseče topao, čim se skuva, dodaju se skuvana jaja isečena nakolutove. Crni luk se seče na polumesec. Sve se posoli i pobiberi. Doda se sirće i ulje.

Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak

Pašteta od jaja

Ukoliko nemate super-secka malo ćete se pomučiti. Jaja se iseku i ispasiraju viljuškom. Crni luk se sitno iseče ili još bolje samelje. Kiseli krastavac se sitno isecka. Sve se pomeša, Doda se so i biber, majonez, malo pavlake i senfa.

Salata je još ukusnija ukoliko se doda malo belog mesa ili ispasirana džigerica.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.