· · Komentara: 0
INSPIRACIJA

Nedostaju vam Grčka, Češka, Nemačka...? Otputuje uz pomoć tanjira - verujte da je moguće

Želeli biste da negde otputujete, ali ne možete. Spremite neko od ovih jela i probajte da uživate kao da ste u Meksiku ili Italiji

Salata.jpg

Dovoljna je mašta, želja i nekoliko sastojaka da se setite najlepših trenutaka koje ste proveli prošle godine u Grčkoj.

Sastojci za caciki
Foto: A. M.

Pročitajte još: Više od milion Srba lane letovalo je u Grčkoj, a evo šta je najnoviji HIT u ovoj zemlji

Caciki salata, Grčka

Dovoljan je samo jedan krastavac, malo pavlake i jogurta i ponovo ste u Grčkoj! Naravno da je caciki najukusniji u Solunu kada se jede u nekom od restorana Ladadike. Ali ako pustite sirtaki i zatvorite oči - gotovo da neće biti razlike. Krastavac se iseče na kolutiće ili kockice, izgnječi se čen belog luka, sve se pomeša sa jogurtom i doda maslinovo ulje. Caciki se savršeno slaže sa mesom, a može i da se jede kao poseban obrok.

Rebarca sa krompirom
Foto: A. M.

Rebarca, Češka

Stari grad u Pragu je prepun restorana u kojima služe butkice ili sočna rebarca. I jedno i drugo jelo se, na kraju, zalije pivom. Kupite rebarca, premažite ih začinima, dodajte krompir i ubacite u rernu. Posle 1,5 časova dobićete ukusno jelo koje će vas podsetiti na divne dane u Pragu!

Ruska salata, Rusija

Odmah da se razumemo, u Rusiji se "ruska salata" zove "olivije". I ne postoji jedna salata, već ima bezbroj varijacija na tu temu, pa su neke sa graškom, druge sa krompirom, ali sve su sitno seckane. Ko jede rusku salatu u društvu babuške imaće bolji osećaj da se nalazi u Rusiji.

Potrebno za takose
Foto: A. M.

Takosi, Meksiko

Oduvek ste želeli da otputujete u Meksiko? Počnite da se navikavate na ljutu hranu. Napravite takose i slušajte meksičke pevače. Ukoliko sve to lepo prođe, ostaje samo da isplanirate putovanje.

Kobasice, Nemačka

Gotovo da ne postoji turista koji u Nemačkoj, naročito u Bavarskoj nije jeo kobasice. Bez obzira da li su od povrća, mesa ili sa kačkavalje, to je ukus koji podseća na ovu zemlju.

Pročitajte još: Jeste li čuli za UBUD VILE? Dan u njima košta 1.000 evra, a ponuda je neverovatna (Foto/Video)

Bečka šnicla, Beč

Teleća šnicla, istanjena pod presom, ubačena u brašno, pa umočena u jaja i na kraju prezle - recept je za bečku šniclu. Neki je prže na masti, neki u buteru, a može i u ulju, važno je da je meso sveže i da se sluša Štraus dok se jede!

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.