· · Komentara: 0
NOVI FILM

Stradanje Srba videće SVET: Biković "VASKRSAVA" vojnike sa Košara

Snimanje igranog filma "Košare" po svedočenjima preživelih vojnika počinje 28. juna i trajaće najviše osam meseci, a premijera se očekuje u februaru 2021. godine.

milos-bikovic.jpg
Foto: YouTube printscreen /NOVAK KNEŽIĆ

Glavne uloge tumačiće Žarko Laušević, Miloš Biković, Svetozar Cvetković, Viktor Savić i mnogi drugi.

Pročitajte još: PRVI POSLE KORONE: Pogledajte trejler za novi FILM Kristofera Nolana (VIDEO)

- Postoje filmovi i serije koje je nemoguće snimiti bez pomoći države i ovakav vojni film je nemoguće snimiti bez pomoći države i vojske - rekao je Đogo na konferenciji za novinare i dodao da je pred njima veliki posao i verovatno, puno poteškoća.

– Barijere su velike kada je u pitanju slava srpske vojske, a naš cilj je da rušimo barijere. Snimaće se na mnogo lokacija, biće nam potrebna vojska, glumci sa albanskog govornog područja i verovatno će mnogi odbiti da nam pomognu –  rečeno je iz UO Filmskog centra Srbije.

Pročitajte još: Šarliz Teron u ulozi superheroja

Reditelj Balša Đogo je napomenuo i da je poenta filma da promeni nešto, ali i da ispriča priču šta se zaista dogodilo.

- Ja da ne mislim da umetnost nešto može da promeni ne bih se njome bavio. Ne mislimo da ovo snimamo mrzeći nekog, već smo hteli da snimimo film koji govori o nama. Mi pričamo priču kako se to zaista dogodilo, kako su to ti momci s Košara videli. Kada čujete njihove priče i počnete to da pišete, vidite da kada pravite ratni film isti motiv koji se provlači kroz svaki rat koji se desio. Važno je da te motive rešite i napravite ih neobičnim. Sada znata o Košarama još nešto.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.