· · Komentara: 0
EKSKLUZIVNO

Ovo PRAVILO za SRBE NE VAŽI? Prve SLIKE naših turista u Turskoj (FOTO/VIDEO)

Svi imaju maske, ali ih ne nose. Tokom vikenda je zabrana kretanja, ali ne važi za turiste.

1592985115_Srpski-turisti-veceraju.jpg
Foto: Srđan Andrejević

Prva grupa srpskih turista prešla je tursku granicu, stigla je i smestila se u hotelima u letovalištima Kušadasi i Bodrum. Svi su poneli maske i krenuli na plažu, a uveče u provod.

Pročitajte još: Hoće li se ponoviti GRČKI SCENARIO? Srpski turisti PRVI stranci u Turskoj! (FOTO/VIDEO)

Počnimo redom. Prva grupa srpskih turista krenula je autobusom put Turske u ponedeljak i, posle čitavog dana vožnje (oko 23 časa), stigli su na željena odredišta.

Putovali su 23 časa i sa maskama izašli pred turske carinike.

Na granici između Bugarske i Turske morali su da stave maske i takvi su se pojavili pred turskim carinicima. Kada su prošli pasošku kontrolu vratili su se u autobus i, pošto je svako drugo mesto prazno, skinuli su maske.

Jutro u Bodrumu

Na ulazu u turske hotele svakom turisti je izmerena temperatura i na recepciji su dobili koverte sa ključevima i potrebnim informacijama. Recepcioneri i ostalo osoblje nosi maske i rukavice.

Na ulici retko ko nosi masku preko lica, samo ispod brade, policija ne reaguje.

- Na ulici retko ko nosi maske, a sa strane stoje policajci i uopšte ne reaguju  - kaže vodič Nikola Stanković.

Plaža u Bodrumu

Svakog dana dobijaju meni (na papiru koji se odmah baca) i na kojem treba da zaokruže šta žele da ručaju, odnosno večeraju. Švedskog stola nema. Tanjire sa hranom im donose konobari, a hrana se služi na terasama, kraj bazena. Stolovi su razdvojeni jedni od drugih i više od dva metra.

Hrana se služi na otvorenom, kraj bazena.

Putnik Lazar, koji je na odmoru sa devojkom, poslao nam je slike iz Bodruma i rekao da je sve besprekorno čisto, a da su za hranu još u Beogradu znali da će konobari služiti prema meniju.

Sobe su besprekorno čiste, a daljinski urpavljači su u antibakterijskim kesicama. Pošto su naši turisti, praktično, otvorili hotele i smatraju se prvim stranim turistima, nisu čekali da uđu u sobe. Naime, najavljeno je da će razmak između izlaska starog i ulaska novog turiste biti oko šest časova, da se soba detaljno dezinfikuje.

Srpski turisti u noćnom provodu u Kušadasiju

Plaže su gotovo prazne i nema mnogo turista, pa na ležaljkama tursiti ne nose maske. Srpski turisti su uveče izašli u provod i većina radnji i kafića je u Kušadasiju otvorena.

Za vikend zabrana kretanja, ali ne važi i za strane turiste.

- U subotu i nedelju su ponovo najavili zabranu kretanja, ali to ne važi za turiste - ističe Nikola.

Pročitajte još: Nova PRAVILA za SRPSKE turiste: Antibaketrijske kesice i jedna BITNA RAZLIKA u odnosu na OBEĆANO

Sve turske bolnice su prizemlje oslobodile za eventualni smeštaj turista koji su zaraženi Kovidom 19. Nijednom srpskom turisti, do sada, nije otkriven virus.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.