· · Komentara: 0
LEPOTA I ZDRAVLJE

Put do ZDRAVE KOSE vodi preko KAKTUSA!

Glavna prednost ove jedinstvene i nadaleko čuvene biljke jeste podsticanje rasta kose, sprečavanje nagomilavanja ulja na samom temenu kose, a posledično i mašćenje kose i perutanje kože

1592864704_aloe-vera.jpg
Foto: Depositphotos

Aloje vera je kaktusolika biljka, sa kratkim stablom i debelim listovima, koji su bogati gustim gelom za koje je malo reći da je - lekovit. 

Vežbe za grudi pročitajte ovde: Predstavljamo vam TRI VEŽBE koje su idealne za grudi, ali u JEDNOM SLUČAJU ih ne smete raditi (FOTO/VIDEO)

Ova biljka je izuzetno bogata vitaminima i mineralima kao što su C, E i cinkom i opravdano se smatra jednom od najlekovitijih biljaka na celom svetu.

Ona ima široku primenu kako u kozmetičkoj, tako i u farmaceutskoj industriji. U vidu losiona i krema, koristi se za lečenje akni, kao zaštita od sunca, ali je naročito poznata kao biljka koja se koristi za rešavanje svih problema vezanih za kosu.

Pročitajte još: Kako da za DESET minuta odradite pun trening kao poznata MANEKENKA

Foto: Pixabay

U njenom sastavu, nalaze se enzimi koji podstiču rast kose, čišćenje mrtvih ćelija i zaustavljaju zatvaranje folikula dlake.

Lek protiv opadanja kose

Ova biljka je deo mnogih preparata za negu kose i kože zbog svojih brojnih lekovitih svojstava. Enzimi iz aloje vere pospešuju rast vlasišta, zahvaljujući tome što otklanjaju mrtve ćelije koje često umeju da zapuše folikule.

Pročitajte još: Srbi hrle u manastir kod Kruševca: U njemu živi samo monah Jakov, a zbog onoga što ČUVA vernici se UVEK VRAĆAJU!

Pored toga, ona uspostavlja pH ravnotežu, čime se smanjuje i podložnost infekcijama i drugim oštećenjima. Sprečava pojavu peruti i jača dlaku.  Može se koristiti sok ili aloja gel, tako što se direktno nanosi na kosu i kožu glave.

Pročitajte još: VEKOVIMA SE KORISTI U SRBIJI: Ruski recepti za lečenje grudnog kašlja

Neretko je i deo recepture zajedno s drugim lekovitim biljkama. Pomešajte dve kašike gela od aloje s dve kašike meda.

Pročitajte još: DOKAZANO - Ubodi pčela leči razne bolesti, Rusija priznala ovaj vid terapije kao ZVANIČAN

Nanesite mešavinu ravnomerno na celu kosu i ostavite neka miruje najmanje sat vremena (možete staviti kapu za tuširanje). Nakon toga, operite vlasi blagim šamponom. Postupak ponavljajti dva-tri puta nedeljno.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.