· · Komentara: 0
TEHNOLOGIJE

Stručnjaci su utvrdili nešto ŠOKANTNO kod video poziva, SIGURNO ćete se složiti sa njima

Poslednjih meseci ste obavili mnogo video-poziva i dosta su vam znali, ali posle svakog ste se osećali umorniji nego kada razgovarate uživo. Stručnjaci imaju objašnjenje.

Depositphotos_33099857_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Stručnjaci upozoravaju da ovakav vid komunikacije iscrpljuje ljude, oduzima im više energije nego kada se sa nekim sretnu licem u lice i čini da se osećaju usamljeno.

Pročitajte još: Veliki poduhvat: Google spreman da parira Netflix i Disney platformama?

Kada se sa nekim povežemo preko ekrana, mnogo toga se gubi. Ograničeni smo na audio-vizuelne podatke, a stalna prisutnost naše slike na ekranu ometa razgovor i preusmerava nam pažnju. Kako možemo to da izbegnemo? Za početak, ukoliko imate utisak da ste emotivno iscrpljeni, možda je najbolje da prekinete internet komunikaciju.

LJude naročito emotivno iscrpljuje posmatranje svoje slike u ekranu, pa je najbolje pokriti je.

Stručnjaci kažu da postoji određeni nivo hipertenzivne samosvesti koja se javlja kada posmatramo sopstvenu sliku. Ukoliko se to događa tokom video-razgovora, mi se na trenutak “isključujemo”, a deo našeg mozga postaje aktivan, procenjujući kako sebe predstavljamo. Jedan od načina da se to izbegne je da pokrijete svoju sliku na ekranu, odnosno zalepite nešto preko nje. Ali razmislite i o običnom telefonskom pozivu koji može da poboljša vašu koncentraciju i kvalitet razgovora. 

Pročitajte još: Da li smo ugroženi? Tokom rada od kuće svi smo koristili ovu APLIKACIJU, a Gugl ju je ZABRANIO iz opravdanog razloga

Skuvajte kafu ili čaj, pronađite najudobnije mesto u svom domu i fokusirajte se na razgovor. Dakle, sami procenite da li se bolje osećate tokom običnog telefonskog razgovora ili tokom video-poziva.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.