· · Komentara: 0
APLIKACIJE

Želite bezbedan Zoom za sigurnu komunikaciju? Nema problema, samo PLATITE!

Apsolutno najpopularnije aplikacija za video konferencije ponudiće nove opcije korisnicima, kojima će konačno garantovati potpunu sigurnost.

zoom-video.jpg
Foto: Pixabay

Aplikacija Zoom tokom poslednjih meseci korišćena je od strane 300 miliona ljudi, a popularnost je stekla jednostavnošću i kvalitetom video poziva. Ipak, pitanje sigurnosti i privatnosti ubrzo je dovedeno u pitanje, pa je nadogradnjom i šifrovanjem ovaj problem u velikoj meri rešen.

Pročitajte još: Stručnjaci su utvrdili nešto ŠOKANTNO kod video poziva, SIGURNO ćete se složiti sa njima

Ukoliko želite da budete potpuno sigurni da će vaši podaci biti apsolutno zaštićeni prilikom korišćenja ove aplikacije moraćete da - platite. 

Apsolutno zaštićeni podaci biće dostupni velikim kompanijama i poslovnim korisnicima 

Pročitajte još: Sačuvajte svoje vreme: Kako da na najlakši način pronađete željenu fotografiju na Guglu?

Naime, procurila je vesta da iz Zoom-a planiraju da uvedu end-to-end enkripciju, kojom će najsigurniji video pozivi biti dostupni velikim i poslovnim korisnicima, odnosno onima koji će za korišćenje ove aplikacije – plaćati. 

Pročitajte još: Pet TRIKOVA koji čuvaju bateriju na vašim laptopovima

Plan za uvođenje enkripcije koja bi u potpunosti onemogućila prisluškivanje razgovora je već u izradi, pri čemu se vode povratnim informacijama brojnih stručnjaka za privatnost, ali i tehnološkim, sigurnosnim i poslovnim faktorima.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.