· · Komentara: 0
TURE

Turisti u BEČU iz FIJAKERA mogu da rešavaju UBISTVA, sele Betovena i slušaju violinu

Građani i posetioci Beča ovog leta mogu da obilaze grad takozvanim "kulturnim kočijama" zahvaljujući prvim specijalizovanim, tematskim vožnjama - književnoj, lutkarskoj i krimi-kočiji.

1595322992_konjiBec.jpg
Foto: B. Palfi

U saradnji teatrološkinje Suzite Fink i fijakeristkinje Martine Mihelfajt-Štokinger nastao je projekat o "kulturnim kočijama" koji spaja tri njihove strasti - pozorište, Beč i konje.

Pročitajte još: Da li biste prespavali u ovom hotelu? Zlatne šolje, wc i bazen, a noć košta skoro 26.000 DINARA (FOTO)

Grad viđen iz kočije

Svi zainteresovani imaju šansu da se ovog leta upoznaju sa istorijom i kulturom austrijske prestonice i da za vreme obilazaka steknu nova saznanja u privatnom razgovoru sa umetnicima.

Lutkarska kočija zabavlja decu, a ljubitelji krimića mogu da istražuju zločine.

Prva bečka lutkarska kočija zabavlja decu pripovedanjem o konjima i lutkarskom igrom Mihaele Ajgner. Ova vožnja, namenjena pre svega najmlađoj publici, otkriva priče o Beču kroz igrokaz dok u književnoj kočiji glumica, rediteljka i autorka Eva Bilizih putnicima čita priče i recituje pesme.

Pročitajte još: ISTINITA PRIČA: Tri meseca ŽIVEO NA AERODROMU o trošku aviokompanije, pa rekao: Idem sada kući!

Pored toga, ljubitelji krimića mogu da se opredele za krimi-kočiju u kojoj glumac Valter Kukla tumači inspektora koji istražuje zločine. Tura obuhvata obilazak originalnih lokacija bečke pravosudne istorije kao što su različita mesta zločina i ostala mesta kriminalne hronike.

Čuveni fijaker Foto: B. P.
LJubitelji klasike imaju "Betovenovu kočiju za selidbe".

LJubitelji klasike biće u mogućnosti da se tokom avgustovskih večeri provozaju "Betovenovom kočijom za selidbe uz koncert uživo" koja će obilaziti originalna mesta na kojima je stanovao slavni kompozitor. Anegdote o mnogobrojnim Betovenovim preseljenjima prikazaće nemačkog muzičara u nešto drugačijem svetlu.

Betoven je u Beču promenio 25 adresa! U fijakeru su violinista i harmonikaš

Slavni pijanista "nestalnog duha" u Beču je promenio ukupno 25 adresa. Na početku i kraju dvočasovne ture putnici će uživatiu zvucima violine i harmonike i pesmama iz komada "Ptica seli(dbeni)ca".

Pročitajte još: ŠTA SRBIN GUGLA? Pretražuju ITALIJU, ali u 2021. godini SANJAJU da otputuju na OVU DESTINACIJU

Vođenje je na nemačkom jeziku. Budući da je broj termina ograničen, preporučuje se prethodna rezervacija. Cena obilaska iznosi između 120 do 320 evra za celu kočiju odnosno četiri osobe tj. pet osoba ukoliko je u pitanju obilazak za najmlađe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.