· · Komentara: 0
KRUNISANE TRAVARKE

ANA nije starila, umivala se SURUTKOM, kosu prala KOPRIVOM i radila je i nešto NEZAMISLIVO za Francusku

Ruske kneginje i carice nikad nisu bile samo senke svojih muževa. Mnoge od njih su ostavile veliki trag u istoriji zahvaljujući blistavom umu, mnogobrojnim talentima - i šarmu. Krioterapija i solarijum, lifting i skrabiranje, fitnes i aromaterapija - ova ruska carica koristila najnaprednije metode za održavanje lepote i zdravlja.

Oči boje neba, kosa boje sunca, koža kao sneg i usne kao mak - zlatni standard ruske lepote se nije promenio za mnogo vekova. Ali nije sve u genima: Ruskinje su oduvek imale svoje tajne zavođenja muškaraca.

Pročitajte još: Ruska carica Katarina bila je najveća zavodnica, a objavljujemo 10 TAJNI kojima je negovala LEPOTU

Riđa Agnes Foto: Youtube/ screenshot Peter Shop.com - Russian Movie

Još pre mnogo vekova ruske žene - i carice, i seljanke - su praktikovale spa-procedure za negu lica i tela. One su se umivale mlekom, surutkom i čajevima od šipurka i peršuna da bi im koža bila nežna i bela. Kosu su prale čajem od koprive: ovo sredstvo je posebno volela Ana Jaroslavna, čuvena "ruska kraljica Francuske".

Francuzi su obožavali "riđu Agnes" zbog prelepe zlatne kose.

Ana je bila ćerka velikog Kijevskog kneza Jaroslava Mudrog. 1051. godine ruska kneginjica se udala za francuskog kralja Anrija Petog. Novi podanici su obožavali "riđu Agnes" - takav nadimak su dali kraljici zbog njene raskošne zlatne kose.

Bila je šokirana što je francuski kralj bio nepismen, ali i što se Francuzi ne kupaju!

Ruska lepotica s godinama uopšte nije starila jer je znala tajne recepte za očuvanje mladolikosti. NJena omiljena biljka je bila kopriva: Ana je pravila meleme za kožu i balzam za kosu; osim toga,  satkala je od koprive lekovito platno i šila od njega košulje za svoje sinove.
Ana je imala sjajno obrazovanje, govorila je više stranih jezika, dobro poznavala matematiku, istoriju i medicinu. Ona je bila šokirana kada je saznala da je njen muž, kralj Francuske, nepismen - kao i većina tadašnjih evropskih aristokrata.

Koprivom je prala kosu

Pročitajte još: Ako vam se pojave bubuljice, osip, svrab, to vam organizam šalje PORUKU: Postoji jednostavan način da rešite problem

Ali još više nju je iznenadila činjenica da se Francuzi ne brinu o higijeni i uopšte se ne kupaju. Pariz, koji je tada bio mali grad sa svega 12.000 stanovnika, strašno je smrdeo jer nije imao kanalizaciju: nečistoća je tekla po ulicama, a smeće je letelo kroz prozore.

Francuzi su se bojali vode i brisali su se krpama, a Rusi su se kupali biljnim čajevima.

Francuzi nisu imali naviku da se umivaju. Štaviše, oni su se bojali vode jer su je smatrali izvorom zaraze. Umesto kupanja oni su brisali telo vlažnom krpom i koristili puno parfema da bi prigušili smrad od prljavog tela. Za Ruskinju takav način života je bio nezamisliv.

Ana je uvela običaj kupanja među Francuzima.

U njenoj zemlji su vladali sasvim drugačiji običaji. Svake nedelje Rusi su se obavezno kupali u banji - parnom kupatilu koje je imala svaka porodica. Ana je odlučila da uvede tu tradiciju i u Francuskoj. Ona je objašnjavala podanicima da je parno kupatilo najbolje sredstvo za očuvanje zdravlja i lepote. Vazduh u banji je vruć i lekovit, jer na kamenu peć se sipa biljni čaj, koji brzo isparava. Šibanje metlicom od breze tokom parenja je najefikasnija masaža za telo: ona tonizira mišiće, čisti i obnavlja kožu.

Pročitajte još: Melemi CARICE Zoje stari HILJADU godina prvi put objavljeni na SRPSKOM

Nakon kupanja u banji se koriste različiti melemi i kreme koje imaju ozdravljujući i kozmetički efekat. Posle parenja Rusi se bacaju u sneg ili hladnu vodu: takva krioterapija podmlađuje organizam bolje od ikakve magije - mada su ruske žene oduvek imale u svom arsenalu i magična sredstva.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.