· · Komentara: 0
VEROVALI ILI NE

Beogradske novine zabeležile šok priču: Trgovački putnik u kafani ugledao svoju ženu, opet se OŽENIO NJOM, a kad je umro saznalo se sve

Beogradske dnevne novine su 1938. godine zabeležile nesvakidašnju priču o trgovačkom putniku koji je godinama živeo u braku sa sestrama bliznakinjama, koje jedna za drugu nisu ni znale da postoje - to se doznalo tek posle njegove tragične smrti.

Beograd.jpg
Foto: Depozit

Sve ih je na kraju povezao slučaj, za šta se doznalo tek posle njegove tragične smrti, kada je neobično klupko počelo da se odmotava.

Pročitajte još: Verovalo se da Staljin nikada nije pio lekove, celog života tražio je jednu BILJKU koju danas mnogi koriste

“Ovih dana jedan automobil u Parizu pregazio je trgovačkog putnika Šarla Vernona. Prenesen u bolnicu, čovek je umro. Tek kad je povedena istraga doznalo se da je Vernon bio oženjen istovremeno sa dve bliznakinje koje jedna za drugu nisu ni znale!” Tako glasi kratka vest iz “grada svetlosti”, koja ima i svoju dužu verziju. Iz nje saznajemo kako je, zapravo, “ljubav Šarla Vernona bila romantična”.

Sledi i objašnjenje

Za vreme rata, Vernon je, kao mladi dobrovoljac, bio ozbiljno ranjen. Međutim, požrtvovana nega jedne mlade bolničarke učinila je čudo. Posle rata, Vernon se venčao sa tom bolničarkom.

U kafani je sreo svastiku.

Radio je kao trgovački putnik. NJegov brak bio je srećan, jedino što mu je u njemu smetalo bila su česta i duga odsustva od kuće. Jednog dana, Vernon je morao da poslom ode u Pariz. Pred rastanak, žena mu je, u šali, rekla da bi “bilo zgodno kada bi u Parizu pronašao njenu sestru-bliznakinju”.

Venčao se sa svastikom

U Parizu, posle obavljenih poslova, Vernon je svratio u kafanu. Tu je za stolom primetio jednu devojku koju je smatrao za svoju ženu. Sav zbunjen, on joj je prišao. Nepoznata žena hladno ga je pitala otkud zna za ime njene pokojne sestre.Tako su se oni upoznali, a Vernon se zaljubio u ovu ženu koja je neverovatno ličila na njegovu. I, od tada je Vernon sve češće odlazio u Pariz. U međuvremenu je čak nabavio i lažna dokumenta, zahvaljujući kojima se zatim i venčao u Parizu sa sestrom svoje žene!

Vernon se vešto organizovao tako da je tri nedelje živeo u Marselju, a tri u Parizu, čas kod jedne, čas kod druge žene. A voleo ih je “na isti način”. I žena u Parizu rodila mu je dvoje dece. I sve je savršeno funkcionisalo dok nije poginuo u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Sve je savršeno funkcionisalo dok nije poginuo.


Tek posle njegove tragične smrti saznalo se za njegov dvostruki život. Tada su se najzad našle i sestre bliznakinje, koje se nikada ranije nisu videle, samo su znale da je njihova majka preminula na porođaju sa još jednom od dve devojčice koje je nosila u sebi!
Pošto su se srele i upoznale na neočekivani način, prihvatile su da je pokojnik voleo “samo jednu ženu u dva jednaka oblika”. Više se nisu razdvajale...

Priča je punila novine
Foto: Arhiva Novosti

Novine su i dalje pisale o njima

S vremena na vreme, novinske strane nastavile su da pune priče o neobičnim sudbinama osoba nesvesnih da na ovaj svet nisu došle same. Jednu kasniju zabeležio je “Sandej miror”, o Barbari i Dafni koje su bile usvojene odmah po rođenju. Tako jedna za drugu nisu znale sve dok Barbara, kada je već imala četrdeset godina, nije krenula u potragu za svojom pravom majkom...

I otkrila je da ima - sestru bliznakinju.

- Srele smo se na stanici u Londonu, obe smo nosile bež suknju i smeđi džemper - ispričala je Barbara.

Imale su identičan život.

Sličnosti je bilo još mnogo. Obe su upoznale svog supruga na božićnoj igranci u opštinskom domu, obe su na venčanju nosile plavu venčanicu opervaženu belom čipkom, prva trudnoća se i jednoj i drugoj završila pobačajem, iste godine, istog meseca. I Barbara i Dafni imaju dva sina i kćerku. Drugog sina rodile su istog meseca, iste godine. Obe su pile hladnu kafu bez šećera, bojale su se visine i farbale se u kestenjasto, u školi su obe mrzele matematiku i čitale iste knjige...

Pročitajte još: Dobro pogledajte ovu DUGMAD i ako ih na nečijim rukama VIDITE, znaćete ko je taj ČOVEK

Američki genetičari su ih izložili čitavoj seriji bihevioralnih testova i utvrdili da bliznakinje daju identične odgovore na većinu pitanja. Kad su od nje zatražili da napiše šta joj prvo pada na pamet, Barbara je napisala: „Maška je sela na otirač. Kad je došao red na Dafni, i ona je napisala: „Maška je sela na otirač”, sve sa - istom omaškom!

Maška je sela no otirač, pisale su obe!


- Takve stvari nam se stalno događaju - rekla je tada Barbara. - Dafni me je jednom pozvala telefonom da ćaskamo dok spremamo ručak... Spremale smo po istom receptu! Ipak, izgleda da se ona prva razboli. I tada me pozove da mi kaže šta od lekova da kupim!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.