· · Komentara: 0
MUŠKARCI

DOBRO pogledajte MUŽA, jer se na asimetričnom muškom licu ČITAJU bolesti

Neobično istraživanje baltimorskog univerziteta pokazalo je da što je muškarac stariji to se više na njegovom licu vidi zdravstveno stanje.

Depositphotos_65001339_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

U zrelijim godinama muškarci sa simetričnim licem su manje podložni mentalnim bolestima, ustanovili su američki stručnjaci sa baltimorskog Univerziteta “Džon Hopkins”.

Pročitajte još: Muškarci se češće poveravaju prijateljima, devojke se zbog toga ljute, a ne shvataju da prave veliku grešku

Neobičnim istraživanjem, kojim je obuhvaćeno gotovo 300 muškaraca, rukovodio je dr Lars Penke, nakon čega su rezultati publikovani u prestižnom medicinskom časopisu.

Što se više razlikuju leva i desna strana lica to je veća podložnost određenim bolestima.

Posmatrajući ispitanike, tim stručnjaka je ustanovio da se na asimetričnom licu na određen način “čitaju” bolesti, neuhranjenost ili štetne genetske mutacije, a to se najlakše ispoljava kod starijih muškaraca. Ili, što se leva i desna strana lica više razlikuju, to je veća podložnost određenim bolestima. Žene su, na sreću, ustanovili su naučnici, iz genetskih razloga pošteđene ovih promena.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.