· · Komentara: 0
MUŠKARCI

Muškarci pod stesom biraju punačke dame, a evo i zašto

Da li ste znali da se muškarci izloženi stresu radije opredeljuju za punije dame?

Depositphotos_224407614_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

To su ustanovili istraživači sa britanskog Fakulteta za psihologiju u NJukaslu. Da bi ocenili koji tip žena u određenim situacijama muškarce privlači, oni su ispitanike odvojili u dve grupe.

Pročitajte još: Ako muškarca često boli glava - to nema veze sa seksom, a žene će biti BESNE kad saznaju razlog

Jedna se ponašala kao da je na važnom razgovoru pred velikom publikom, posle čega je morala brzo da podeli broj 1.022 sa 13. Potom su svi ispitanici birali fotografije dama koje im se sviđaju. Ispostavilo se da su svi muškarci koji su bili pod stresom birali fotografije punačkih žena.

Istraživanje je pokazalo vezu sa evolucijom.

Naučno posmatrano, ovakva odluka se povezuje sa “preživljavanjem” i evolucijom koja ih je tako programirala. Standardi lepote i privlačnosti se ne menjaju samo vremenskim uslovljavanjem, već i u zavisnosti od konkretne situacije.

- U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije dame, radi lakšeg opstanka i produženja vrste - istakao je profesor dr Martin Tovi, član istraživačkog tima.

Pročtaijte još: Muškarci se češće poveravaju prijateljima, devojke se zbog toga ljute, a ne shvataju da prave veliku grešku

Po njegovom mišljenju, dobijeni podaci su generalno važni za naše bolje poimanje privlačnosti, sa osvrtom na anoreksiju i druge bolesti koje utiču na promenu doživljaja tela i telesne privlačnosti.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.