· · Komentara: 0
MAČKE

Mnogi i danas rade ovu UŽASNU stvar mačkama i zakonom je DOZVOLJENA

NJujork je jedina američka država koja je zabranila odstranjivanje kandži kod mačaka.

maca.jpg
Foto: Piksabej

Pre tačno godinu dana NJujork je doneo odluku da se zabranjuje odstranjivanje kandži mačkama. Time su, nažalost, do dan danas postali i ostali jedina savezna američka država koja je ukinula ova čudovišni običaj.

Pročitajte još: OVDE se pre kupovine psa IDE U ŠKOLU, a ukoliko MAČKA padne sa prozora kazna je 7.500 EVRA!

Odstranjivanje mačjih kandži, tačnije odsecanje parčeta kosti spojenog sa kandžom, odavno je zabranjeno u mnogim evropskim državama, ali ne i u SAD. Kada je prošle godine guverner predao  predlog za zabranu "onikektomije" tome se suprotstavilo NJujorško veterinarsko medicinsko udruženje, smatrajući da ovaj varvarski običaj treba da ostane. Na sreću, zakonom je zabranjeno odrastranjivanje kandži skalpelom ili laserom.

Uništavaju nameštaj Foto: Piksabej

Zašto to rade Amerikanci svojim ljubimicama?

Svaki drugi Amerikanac nema ništa protiv ovog varvarskog običaja.

Osnovni razlog je izuzetno sebičan - da mačke ne bi uništavale nameštaj. Dakle, cilj je ljubimicu prilagoditi svojim željama. Anketa među vlasnicima mačaka u Americi je pokazala da se 55 odsto njih potpuno slaže sa odstranjivanjem kandži!

Naravno, postoje i zdravstveni razlozi za ovu hiruršku intervenciju, a to je u slučajevima kada dođe do infekcije ili tumora u korenu nokta. 

To je isto kao kada bi čoveku isekli prste!

Koji god bio razlog da se krznenoj ljubimici uradi "onikektomija" činjenica je da je to isto kao kada bi čoveku uklonili nožne ili prste na rukama. Odstranjivanjem kandži mačka gubi savršen osećaj za ravnotežu kojom ju je priroda obdarira.

Pročitajte još: Ako je volite, ovo joj NE SMETE uraditi! Vaša MAČKA najviše na svetu MRZI ove tri stvari

Mačke sa odstranjenim noktima su sklonije zdravstvenim problemima kao što su bolovi u leđima, agresija i ponašanje.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.