· · Коментара: 0
МАЧКЕ

Многи и данас раде ову УЖАСНУ ствар мачкама и законом је ДОЗВОЉЕНА

Њујорк је једина америчка држава која је забранила одстрањивање канџи код мачака.

maca.jpg
Фото: Пиксабеј

Пре тачно годину дана Њујорк је донео одлуку да се забрањује одстрањивање канџи мачкама. Тиме су, нажалост, до дан данас постали и остали једина савезна америчка држава која је укинула ова чудовишни обичај.

Прочитајте још: ОВДЕ се пре куповине пса ИДЕ У ШКОЛУ, а уколико МАЧКА падне са прозора казна је 7.500 ЕВРА!

Одстрањивање мачјих канџи, тачније одсецање парчета кости спојеног са канџом, одавно је забрањено у многим европским државама, али не и у САД. Када је прошле године гувернер предао  предлог за забрану "оникектомије" томе се супротставило Њујоршко ветеринарско медицинско удружење, сматрајући да овај варварски обичај треба да остане. На срећу, законом је забрањено одрастрањивање канџи скалпелом или ласером.

Уништавају намештај Фото: Пиксабеј

Зашто то раде Американци својим љубимицама?

Сваки други Американац нема ништа против овог варварског обичаја.

Основни разлог је изузетно себичан - да мачке не би уништавале намештај. Дакле, циљ је љубимицу прилагодити својим жељама. Анкета међу власницима мачака у Америци је показала да се 55 одсто њих потпуно слаже са одстрањивањем канџи!

Наравно, постоје и здравствени разлози за ову хируршку интервенцију, а то је у случајевима када дође до инфекције или тумора у корену нокта. 

То је исто као када би човеку исекли прсте!

Који год био разлог да се крзненој љубимици уради "оникектомија" чињеница је да је то исто као када би човеку уклонили ножне или прсте на рукама. Одстрањивањем канџи мачка губи савршен осећај за равнотежу којом ју је природа обдарира.

Прочитајте још: Ако је волите, ово јој НЕ СМЕТЕ урадити! Ваша МАЧКА највише на свету МРЗИ ове три ствари

Мачке са одстрањеним ноктима су склоније здравственим проблемима као што су болови у леђима, агресија и понашање.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.