· · Komentara: 0
TRIKOVI U LEPOTI

Volite ANANAS? Vaša koža ga OBOŽAVA! Proverite još danas njegovu učinkovitost (VIDEO)

Naravno, ananas je omiljen u Pina koladi, ali ovo voće čini čuda i za naše telo. Sledite naša uputstva kako biste saznali o sve o prednostima ananasa u očuvanju lepote.

ananas-lepota.jpg
Foto: Pixabay

Osvežavajući ukus ananasa čini ga savršenim dodatkom brojnim poslasticama, koktelima, pa i slanim jelima.

Enzimi u ovom voću uklanjaju mrtve ćelije kože, podmlađuje je i čini svetlijom

Pročitajte još: GROZNE SU, ali svi će nositi ove SANDALE jer su udobne (Foto)

Ananas sadrži dosta vitamina A, C, kalcijuma, kalijuma i fosfora. Takođe, ananas ne sadrži mnogo masti i holesterola. Ima istaknuta lekovita svojstva, pa tako sadrži mangan, mineral koji je neophodan za jače kosti i vezivna tkiva. Bromelain koji se nalazi u ananasu veoma pozitivno utiče na probavu, dok visok procenat vitamina C sprečava pojavu gingivitisa i oboljenja desni.

Ipak, kada je leč o lepoti, ananas je izuzetno koristan svakoj ženi.

Pročitajte još: Ovo je BOJA godine: Odgovara i plavušama i crnkama, a slaže se uz sve!

Ananas sadrži moćan enzim, koji može da razgradi i pomogne u uklanjanju mrtvih ćelija kože. To ga čini idealnim sastojkom za masku za lice.

Da biste ga isprobali, jednostavno utrljajte kocku sveže izrezanog ananasa na lice i vrat, izbegavajući osetljivija područja. Ostavite sok oko 5 minuta, a zatim isperite. Nakon nekoliko aplikacija počećete da primećujete da vaša koža izgleda mlađe i svetlije.

Pročitajte još: Pogledajte koji čajevi vam mogu pomoći u lečenju raka i dijabetesa: Poštujte PRAVILO dok ga pijete, inače možete imati problem

Askorbinska kiselina u ananasu smanjuje izgled tamnih tragova i doprinosi ravnomernijem tonu kože. Jednostavno nanesite sok od ananasa na predviđeno područje i ostavite da odstoji 5 minuta i isperite.

Pročitajte još: ŽENE su najlepše sa 23 i najplaćenije sa 39 godina, a MUŠKARCI u svemu kasne

U nastvaku pogledajte kako još možete aplikovati ananas na vaše telo i učiniti ga lepim i zdravim.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.