· · Коментара: 0
АУТОМОБИЛ

Док возимо правимо ГРЕШКЕ за које нисмо ни свесни могу да ОШТЕТЕ наш аутомобил

На почетку возачке каријере усвојимо поједине навике које задржимо и када постанемо искусни возачи.

menjac.jpg
Мењач користите само када мењате брзину Фото: Депозит

Уколико оставите  аутомобил у брзини, а не крећете се, и уз то држите ногу на папучицама за квачило и кочницу оштетићете опруге у квачилу. Оне нису дизајниране да трпе овакву силу, а уколико правите ову грешку имаћете трошал јер чете морати да је замените много пре времена.  Уколико стојите на семафору, избаците аутомобил из брзине и стисните кочницу.

Када сте на семафору избаците мењач из брзине и стисните кочницу 

Прочитајте још: Сигурно постављате ПОГРЕШНА питања приликом куповине аутомобила: Ево шта би требало ПРВО ДА ПРОВЕРИТЕ (ВИДЕО)

Већина возача "одмара руку" у току вожње на мењачу, ово делује као сасвим безазлен потез. Тежина руке утиче на делове који служе при самој промени брзине, они се тада додирују и на тај начин се троше. Оим тога могло би да дође и до избацивања из брзине у току вожње што је јако штетно по мењач.

Не "Одмарајте руку" на мењачу током вожње

Прочитајте још: А, Б, Ц, Д... Код куповине ауто-гуме потребно је знати шта значе ознаке

Уколико у току вожње држите ногу на квачилу вршите притисак на механичке делове мењачке кутије. Најбоље би било да искористите простор који се налази поред мењача и "одморите" ногу у току вожње. 

Прочитајте још: Све више возача купује камере, а можете је набавити за 1.500 динара

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.