· · Коментара: 0
СЛАТКИШИ

Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)

Једе вам се слатко, а немате чоколаду у кући? Уколико имате јабуку можете да за пет минута направите најбржи слаткиш свих времена - јабуке у шлафроку!

Jabuke4.jpg
Фото: А. М.

Довољна је једна јабука, само једно једно јаје и мало брашна да би се направила овај стара посластица. Јабуке у шлафроку су посластица у којој су уживале наше баке, али је и данас подједнако попуалрна.

Прочитајте још: Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)

Уместо јабуке, "у шлафрок" могу да се "обуку" банане или ананас, а поступак је исти. Тачније, банане се пресеку на пола прво по дужини, па ширини, јер се тако лакше похују. Ананас се пече у колутовима, а може да се користи и из конзерве, само претходно га треба оцедити.

Чишћење јабука Фото: А.М.

Састојци:

  • 2 јајета
  • 3 јабуке
  • брашно
  • мало соли
  • ванил шећер (није неопходан)
  • шећер у праху (по жељи)

Припрема:

Јабука се прво ољушти, па чистачем за паприке извади средина. Ко нема ову назубљену направу може да исече колутове јабуке па онда врхом оштрог ножа извади средину. Средина са семенком може да се извади и модлицом за колаче, уколико је довољно мала. Дакле, пошто се очисти јабука, исече се на колутове танке пола сантиметара.

Јабуке се поспу шећером у праху Фото: А. М.

Јаја се лепо излупају виљушком у дубоком тањиру, дода се ванил-шећер, али није неопходно. Мало брашна се сипа на чист, плитак тањир, а у дубок тањир са јајима дода се кашика брашна. Јаја и брашно би требали да постану житка смеса.

За припрему јабука у шлафроку није потребно више од пет минута!

Укључи се рингла и у тигањ се сипа уље. Јаја се прво уваљају у брашно па убаце у дубок тањир са јајима. Јабуке се прже док не добију златну боју.

Прочитајте још:Са мање од пола килограма БРАШНА направите погачу и обрадујте укућане (Фото/Видео)

Како се јабуке испеку тако се ваде и стављају на тањир са папирнатом салветом да би се оцедило уље. На крају се поспу прах шећером и спремне су за јело!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.