· · Коментара: 0
ГУРМАНСКА ТАЈНА

Једноставно је: Aроматизована свињска РЕБРА из рерне

Замислите се да ли има нешто лепше него замастити се лепљивим ребарцима, посебно ако су ароматична, сочна и укусна попут ових за које вам доносимо рецепт

rebra.jpg
Фото: Новости магазин

Једноставно, укусно и ароматично! Овако истинску гурмани оцењују свињска ребра припремљена на овај начин, док ће укућани прсте полизати уживајући у њиховом укусу.

Ипак, овим придевима ни на који начин не може се дочарати истински укус ребарца. Ако припремите ова сочна печена ребра, ароматизирана медом и љутим кечапом, схватити ћете зашто!

Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара

Потребно:

  • 1 килограм свињских ребара
  • 2-3 чена белог лука 
  • 1 главица црног лука
  • Свеж ђумбир, комад величине прста 
  • 300 милилитара кокошјег бујон 
  • 100 милилитара белог вина
  • Мало балзамико сирћета
  • 4 кашике меда
  • 50 милилилтара sоyа соса
  • Неколико зрна црног бибера
  • Цхили
  • Кадуља
  • Мајчина душица

Припрема:

Скините масне наслаге са ребара, посолите и побиретите месо. Лук исеците на колутиће, а ђумбир и бели лук на листиће.

Служите их уз кромпириће и зелену салату.

За то време, на шпорету загрејте алуминијумску фолију за печење након што у њу положите месо. Овај поступак препоручује се због чињенице да ће на тај начин сав укус добијен пржењем остати у посуди заједно са месом.


Фото: Новости магазин

Кад сте добро увили месо у фолију са свих страна, у фолију додајте нарезан бели лук, ђумбир и исецкан црни лук. Додајте топли бујон, вино, сирће, sоyа сос, мед и зачине.

Прочитајте још: Савршен рецепт за ускршњу погачу!

Овако спаковано месо са свим састојцима у алуминијумској фолији пребаците у плех и убаците у рерну загрејану на 180 степени. Пеците пола сата и потом окрените ребра на другу страну. Пеците их пола сата на другој страни.

Ребра су у овом тренутку већ тамна и лепљива, а лук је карамелизиран. Ако желите јачу карамелизацију, можете још кратко довршити поступак на рингли.

Служите уз младе кромпириће и свежу зелену салату.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.