· · Коментара: 0
МОРСКА РИБА

Магија из рерне! Најмекши, сочни и зачињени филети ослића

Уз филете слића припремите незаобилазни прилог - блитву и кропмпир на далматински начин. Припрема јела је једноставна, а за сат времена имаћете здрав оброк за целу породицу.

20200417_172200-5ea21116475b0.jpg
Фото: Новости Магазин

Ослић у филетима једна је од најчешћих врста морске рибе на нашим трпезама. Иако постоје бројни рецепти за припрему рибе, ми вам доносимо једноставан рецепт који ће заволети цела породица.

Најбољи део овог рецепта је што риба задржава све своје ароме, мекана је и зачињена биљним зачинима по вољи укућана.

Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)

Уз рибу неизоставан је и прилог, у овом случају од кромпира и блитве на далматински начин.

Потребно за припрему ослића:

  • 1 паковање филета ослића
  • по укусу вегета
  • по укусу со
  • по укусу бибер
  • мало першуна 
  • маслиново уље
  • алуминијаска фолија за печење

Припрема ослића: 

Тепсију облозити алуминијском фолијом тако да се цели филети умотају у фолију.

Филете ослића одмрзнути, па их добро посушити папирним убрусом. Онда их посолити и поређати у тепсију. Побиберити, сипати вегету или биљни зачин и поуљити, па посути першуном.

По жељи можете додати још неких зачина које волите. Затворити добро рибу са свих страна фолијом.

Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара

Пећи их у загрејаној рерни на 200 степени око 50 минута.


Фото: Новости магазин

Потребно за припрему прилога:

  • две везе блитве
  • 4 већа кромпира
  • 5 чена белог лука 
  • 250 милилитара маслиновог уља
  • со
  • сирће

Припрема прилога:

Очистити кромпир и исећи га на комаде у величини залогаја. Сипати у дубљу шерпу, налити воде и сипати две кашике сирћета. Кувати 45 минута или док виљушка лагано не пролази кроз комаде кромпира.

Са стране, очистити бели лук, па га исецкати на ситно. Помешати га са маслиновим уљем и оставити маринаду док се кромпир кува. 

За то време опрати блитву, одсећи беле дршке, и насецкати је на центиметар-два ширине.

Извадити скувани кромпир са решеткастом кашиком, а у води у којој се кувао ставити блитву и кувати је 7 минута. Процедити воду и блитву ставити у хладну воду. Тако ће боја остати изражајно зелена.

Ставити већу посуду или тигањ на шпорет, сипати бели лук са уљем. Након што лук порумени, додати кромпир и добро оцеђену блитву. Пржити са мешањем неколико минута, па по жељи налити једну кашику сирћета у прилог или га посолити по укусу.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.