· · Коментара: 0
СЛАТКО

Нећете одолети РЕТО посластици: Слатки ОБЛАЦИ на тањиру (ФОТО/ВИДЕО)

Баке су биле прави стручњаци за овај слаткиш, а прави се лако!

1594024823_Sneglavna.jpg
Фото: А. М.

Можда ћете се први пут помучити, али пратите пажљиво упутства и све ће бити у реду.

Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)

Жуманца, шећер и јаја

Састојци:

  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • ванил шећер
  • 2 кашике брашна
  • 1 литар млека

Припрема:

У две посуде се одвоје беланца и жуманца. Кашике шећера и кесица ванил шећера се сипа код жуманаца и меша док се не истопи.

Тек онда се укључи рингла на којој ће се кувати литар млека. Када се угреје млеко, неколико кашика се дода жуманцима. Ту се умеша и брашно и меша се док се све не сједини.

Кашиком се нежно узима облак беланаца...

Беланца се миксером улупају у чврст шлаг и онда се у млеку скувају. Наиме, кашиком се нежно узима облак беланца и ставља у топло млеко, после буквално једног минута беланце ће се стврднути и истом кашиком се вади и одлаже у дубоку керамичку посуду. Поступак погледајте у видеу:

Када су беланца готова, мало млека се дода у жуманца да се разреде. Онда се жуманца постепено сипају у млеко уз непрестано мешање. Када се направи крем жељене густине - готово је!

Прочитајте још: Направите РОЗЕ летњу РУСКУ чорбу која се НЕ КУВА (Фото)

Када се беланца охладе треба их прелити жутим кремом. Шненокле су укусније када се охладе.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.