· · Коментара: 0
САВЕТИ

Нема зезања на МОРУ, али има поред РОШТИЉА! Откривамо тајне МАЈСТОРА роштиља

Овог лета имамо прилику да уживамо у лепом времену и окупљању пријатеља уз роштиљ и незаобилазно пиво. Ево како да се покажете као стручњаци и у овим ситуацијама

1593813268_rostilj.png
Фото: Pixabay

Да ли има било шта горе него препечен ћевап, или оно још горе - недеовољно печен? Роштиљање на први поглед делује као једноставан задатак, али истина је далеко од тога обзиром да се у нашим рукама налазе оброци за целу породицу или пријатеље.

Није све тако једноставно. Укус меса зависи од неколико трикова

И код спремања меса на роштиљу постоје неки трикови, који ће учинити да месо на тањиру буде изузетно укусно.


Фото: Pixabay

Прочитајте још: ПРОЗОР, микроталасну или ТУШ кабину ЕФИКАСНО ЧИСТИ ситница коју имате у КУХИЊИ

Месо мора бити зачињено на време

Зачини и припрема меса пре самог стављања на роштиљ једнако је битна као и само роштиљање. Користите квалитетну морску со, црни или црвени лук, бели лук и црни бибер. Оваква мешавина састојака и зачина ће доприети стварању фине хрскаве корице на површини меса.

Зачини треба да буду довољно дуго на месу како би се стопили и продрли у месо, па је овај процес потребно започети најмање сат времена пре самог стављања на роштиљ. 

Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА

Идеална маринада

Маринада од соли, мало жутог шећера, рузмарина, белог лука и црног бибера даће месу посебан укус и арому. Можете испробати и маринаду од меласе, тимијана, лимуна и белог лука.

Прочитајте још: Погледајте ТРИК како да вам ИНСЕКТИ не упадају у пиће док се одмарате у башти 

Идеално припремљен роштиљ

Роштиљ морате припремити на време. Уколико желите да печете месо изнад жара, а не на живој директној ватри која ће спржити месо. Запалите брикете барем сат времена пре него што почнете пећи месо. Ужарени брикети даће месу фини уус и омогућиће карамелизацију што ће резултирати сочним месом. 

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.