· · Коментара: 1
ГРЧКА

МАГАЗИН САЗНАЈЕ - ВЕЛЕОБРТ! Грчка ће пуштати Србе у земљу ако испоштују ЈЕДАН УСЛОВ!

Како незванично сазнајемо Грчка ће до 14. јула поново издати саопштење у којем ће дозволити улазак српских туриста у њихову земљу, али под једним условом.

1594396597_Depositphotos_6177429_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Српски туристи ће, по свему судећи, овог лета јести сладолед поред Егејског мора, али само они који испуне услов који су поставили Грци.

Прочитајте још: КАТАНАЦ! Српске агенције се "замрзавају"! Ево шта чека туристе који су УПЛАТИЛИ ПУТОВАЊЕ

Грчка је и за овај викенд припремила "медијску бомбу"! Наиме, сви странци који планирају да уђу у ову земљу преко прелаза Промахонас моћи да уђу искључиво са негативним Ковид-19 тестом! Ово важи за све грађане ЕУ, па тако ни бугарски, румунски, немачки и остали туристи неће моћи да улазе у ову земљу као до сада.

Скупљи одмор
Ова одлука грчких власти значи да ће путовање у ову земљу бити 50 евра скупље, јер толико кошта тест који траже.
Сви морају да имају тест и грађани ЕУ.

Како пише у саопштењу "Грчка је данас предузела нове драстичне мере за сузбијање ширења корона вируса, посебно након пораста инфекције код туриста са граничног прелаза Промахонас са Бугарском."

Ове мере, дакле, захтевају да туристи морају да покажу "негативан" тест на Ковид-19 пре него што уђу у Грчку преко Промахонаса.

Тест не сме да буде старији од 72 сата.

- Сви путници који у Грчку улазе из "неважних разлога" (туристи) мораће да покажу "негативан" молекуларни тест КОВИД-19 на граничном прелазу Промахонас - рекао је Стелиос Петсас, портпарол грчке владе.

Сваког викенда грчки туш Фото: Пиксабеј

Тест мора да се уради 72 сата пре уласка у Грчку. Ова мера ступа на снагу од 18:00 у уторак, 14. јула 2020. године.

Наредне недеље ново саопштење за српске туристе којима се дозвољава улазак.

Новом мером неће престати стара, па ће туристи и даље морати 24 сата пре доласка у Грчку да попуне "образац за локацију путника" (ПЛФ).

Прочитајте још: ОВО МОГУ САМО СРБИ! Уплатили јефтин АПАРТМАН, завршили у ХОТЕЛУ са базеном и пуним пансионом, а за све је заслужна КОРОНА

Наредних дана треба да се изда ново саопштење да о томе да се грађанима Србије поново дозвољава улазак у Грчку.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.