· · Коментара: 0
КУЋНИ ЉУБИМЦИ

Ако је волите, ово јој НЕ СМЕТЕ урадити! Ваша МАЧКА највише на свету МРЗИ ове три ствари

Умиљате, али и крајње непредвидиве и тврдоглаве, мачке су љубимац који ће заувек бити мистериозан. Ипак, ове три ствари су сигурне - мачке их мрзе

macka-1.jpg
Фото: Pixabay

Мачке су кућни љубимац са којим је живот увек непредвидив и у великој мери зависи само од расположења мачке. Тако у једном трнутку може бити срећна и желети да се мази са вама, док у другом трену може исказати своју тврдоглавост и својеглавост.

Прочитајте још: Ако вам мачка легне на стомак или главу, не склањајте је јер тиме вам дарује 10 ГОДИНА ЖИВОТА

Ове љубимце тешко је обуздати када се нађу у непријатној ситуацији, па је много једноставније да их у те ситуације не доводимо

Мачке је готово немогуће „обуздати“ јер су изразито својеглаве. Међутим, управо зато их волимо. Ипак, ове три ствари су универзалне за све мачке овог света, ове три ствари никако не подносе.

Све врсте промена

Фото: Pixabay

Ново дете, кућа или стан, али и померање песка за физиолошке потребе за само пет центиметара. Све ово су ствари које ће наљутии вашу мачку.

Прочитајте још: Ако пас спусти шапу на вас или се наслони, то има СКРИВЕНО ЗНАЧЕЊЕ: Прочитајте шта вам љубимац поручује

Мачке су животиње навике и промене их могу поприлично потрести. Због тога и сваку малу промену у кући треба изводити полако и постепено. Код пресељења, потребно је пазити на то да се животиња најпре мора навићи на ново окружење. 

Гласни звукови

Прочитајте још: Пас вам је омиљена животиња? Ево шта то значи

Ватромет, грмљавина, невреме или бука са градилишта није нешто што весели твоју мачкумачке воле, напротив. Ово их много плаши и стресно подносе такве ситуације, што даље лоше утиче на њихово расположење.

Како би им помогли, морамо их научити да се навикну на неке звукове, односно, да их временом почну игнорисати. Можете је оостави на једном месту за време невремена, а кад невреме прође награди је нечим што воли.

Прочитајте још: Ако љубимац УНИШТАВА ствари ево како да пронађете РАЗЛОГ зашто је НЕРВОЗАН

Јаки мириси

Иако нас, као власнике, мачке засигурно воле, своју љубав неће показати ако осете јак парфем на нама. Напротив, мачка ће нас љутито гледати, а можда изазовемо и њену мрачну страну.

Мачке имају јако осетљив њух па им снажни мириси јако сметају и могу им бити непријатни. Због тога мачке избегавају места где је заступљен интензиван мирис.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.