· · Коментара: 0
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

Android телефон вам успорено ради? Не бацајте паре на нови уређај, убрзајте рад постојећег!

Успоравање телефона најчешће је последица софтерског оптерећења, док хардвер ради потпуно нормално

mobile-phone-1572901_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Након само годину дана коришћења неретко помислите да је ред да купите нови мобилни уређај, обзиром да је ваш мобилни телефон почео да успорава и да кочи приликом скроловања или отварања апликација. 

Прочитајте још: Три једноставна трика: Како да продужите животни век свог лаптопа?

Успоравање телефона најчешће је последица софтерског оптерећења, док хардвер ради потпуно нормално. Ако је посреди софтвер, могуће је поправити ствар и убрзати рад Android телефона на неколико начина.

Позадински рад апликација

Android је дизајниран тако да када корисник напусти апликацију, она само буде минификована и наставља да ради у позадини. Да би апликацију заиста затворили, морате отворити недавно коришћене апликације и мануелно их искључити. У супротном, велики број апликација које раде истовремено успорава рад телефона.

Прочитајте још: Корисно и једноставно: Како да сачувате ваш лаптоп од прегревања?

Одласком у Settings-Developer options и скролујте до дна и опције Background process limit. Кликните и одаберите ограничење отворених апликација на 3 или 4. Након тога све апликације преко броја који сте одабрали аутоматски ће се затварати, чувајући и до половине RАМ меморије слободном.

Прочитајте још: Сачувајте своје време: Како да на најлакши начин пронађете жељену фотографију на Гуглу?

Алтернативне верзије апликација

Facebook и YouTube су спликације које се често користе на телефону, а које користе велики ресурс телефона радећи непрестано у позадини. Тиме се директно успорава рад мобилног уређаја.

Овај проблем може се решити употребом алтернативних, лајт верзија ових апликација – Facebook lajt и YouTube Go, али и повезивањем Instagram, Twiter и Facebook у једну апликацију која их обједињује.

Прочитајте још: Три СТРАНИЦЕ са којих можете скинути старе игрице БЕСПЛАТНО

Враћање на фабричка подешавања

Током времена, телефонски уређај може да се напуни junk фајловима, и заузме добар део кеш меморије. Све заједно ово драстично може успорити рад, па ће враћање телефона на фабричка подешавања отпушити све зачепљене канале и вратити телефон на брзу стазу.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.