· · Коментара: 0
НЕЗГОДЕ

ГАРАНЦИЈА не важи када телефон ПАДНЕ У ВОДУ, али можете да га СПАСИТЕ

Уколико се то догоди ван куће брзо га однесите код мајстора, а у кући примените следеће методе.

1594195108_telefon.jpg
Фото: А. М.

Најважније је утврдити да ли је течност ушла унутра у телефон и стигла до матичне плоче која је мозак телефона. То се лако утврђује тако што ће почети да "багује".

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Прва помоћ када телефон упадне у воду је да се раздвоји од маске и обрише пешкиром. Друга је да га угасите и извадите батерију, уколико није интегрисана у телефон. Дакле, извадите све из телефона, маску, батерију, картицу и оставите га да се суши.

1. Пиринач

Ово је добра идеја уколико телефон није комплетно упао у воду, а стручњаци кажу да је бољи инстант него интегрални пиринач. Убаци се у кесу са пиринчем и остави.

2. Фен

Најважније је добро осушити телефон, а до свих делова не може да се дође пешкиром. Телефон никада не остављајте на сунцу. Укључите фен.

3. Усисивач

Усисивач боље суши од фена, па акосе то догодило у кући одмах га укључите и прођит4е по свим деловима телефона.

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

4. Посип за мачке

Ко има мачку - решио је ствар! Посип има невероватну моћ упијања влаге. Само га загњурите!

5. Мајстор

Укључили сте га, напунили и ради. Ипак га однесите мајстору уколико је телефон нов и скуп.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.