· · Коментара: 0
ТЕХНОЛОГИЈЕ

Имате и ви право на ПРЕДАХ! Ево како да сарадницима буде јасно да сте на ГОДИШЊЕМ ОДМОРУ

Свакодневно пуњење сандучета електронске поште нормално је на радном месту, али обавештења о приспелим порукама током годишњег одмора нису најпожељнија опција

1594712899_gmail.jpg
Фото: Pixabay

Током годишњег одмора заслужили смо да не будемо оптерећени послом и електорнским порукама у нашем поштанском сандучету. Уместо тога, можемо једноставно активирати опцију за аутоматско слање одговора свима који нам упуте e-mail у коме ће бити обавештени да сте на летовању или сте одсутни из других разлога.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

На годишњем одмору нико не жели да одговара на електронску пошту, али сарадници морају да знају да сте одсутни

Постављање аутоматске поште у виду одговора на електронску пошту све је популарнији у пословном свету.

Реч је о алатци која ће аутоматски послати одговор свима који покушају да вас контактирају путем e-mail порукама док смо на годишњем одмору, а којим ћете их обавестити како нисте у канцеларији и не провераватe-mail  редовно, као и кад ћете поново бити на послу. 

Прочитајте још: 5Г МРЕЖА покорила Америку!

На Google сервису за електронску пошту Gmail лако је активирати ову опцију и поставити аутоматску поруку. Доносимо вам упутство како то можете учинити.

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Како укључити аутоматске поруке

  1. Кликните сличицу зупчаника у горњем десном углу вашег екрана
  2. Кликните See all settings при врху навигације Quick settings на десној страни
  3. Под картицом General скролујте до опције Vacation
  4. Провјерите је ли Vacation responder on опција укључена
  5. Унесите почетни датум под First day и завршни уз Last day
  6. Можете додати и наслов поруке, уз опцију Subject
  7. Упишите поруку у оквиру опције Message. Можете је обликовати као и било коју другу електронску поруку
  8. Ако не желите да аутоматску поруку виде сви који вам пошаљу пошту, означите кућицу уз Only send a response to people in my Contacts
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.