· · Коментара: 0
ЗИДОВИ

БИОФИЛНИ дизајн је хит у свету и желе га и ваши зидови!

Тапете на којима доминирају цветови долазе нам из прошлости, да покажу да су издржале тест времена.

1593158308_Depositphotos_375579176_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

 На неко време су се повукле пред налетом шпанских зидова, тапета на пруге и просторија окречених у јарке боје, али опет су ту да би дом учиниле ушушканим.

Прочитајте још: Kомад намештаја који одаје ваш стил: Овакву фотељу МОРАТЕ да имате у дому

Има их у различитим димензијама и дизајну, па могу да се уклопе у све стилове декорисања ентеријера. Довољно је да један зид модерне трпезарије украсите тапетама, где на тамној подлози доминирају божурови, па да у њу унесете дашак старих времена.

Унесите светлост у спаваћу собу.

Или, зашто не бисте унели светлост у своју спаваћу собу уређену у бохо стилу тако што ћете, на зид где се налази узглавље кревета, налепити папирну башту дивљих цветова? Бићете изненађени колико велику промену овај мали акценат може да унесе у просторију.

Ове године модерни су предимензионирани цветови, толико упадљиви да могу да постану адут ваше дневне собе, чак и радног кутка. Уколико желите цветне зидове, али страхујете да би дом могао да вам се претвори у врт са вештачким цвећем, довољно је да на само део зида залепите ове живописне тапете. Испоштоваћете и тренд и свој осећај за естетику.

Тапете су ушче и у ходнике, купатила, свуда.

Интересантно је то да се цветне позадине данас радо узимају у обзир и приликом реновирања купатила и антреа. Делују интересантно, ћудљиво и, мало је рећи - другачије.

Али, немојте да претерујете. У просторији у којој доминирају цветне тапете не би требало да се нађе превише детаља са овим мотивом. Евентуално можете да додате једно јастуче, лампу, тањире или надстолњак са цветним дезеном. И на томе се задржите.

Уз цветне тапете иде минималистички намештај Фото: Депозит

Уместо цветних можете да се поиграте и тапетама на којима се налази мотив листова собних биљака. Знатно су умереније, јер се подразумева да на њима преовлађује зелена боја, а на овај начин ћете делимично испратити и један од нових токова у уређењу ентеријера.

Биофилно уређење дома је ентеријер у складу са природом.

Реч је о биофилном дизајну, који подразумева уређење дома у складу са природом, тако да он одише миром и спокојем. То се постиже уз помоћ природних материјала, светлости и биљака, који што више треба да буду заступљени у модерном дому, јер је доказано да то директно утиче на наше здравље.

Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ ГАЈБИЦЕ: Пет начина да се добије НОВ намештај, а ништа не кошта

Наиме, студије су показале да, окруживање природним елементима, може да смањи ниво стреса, уравнотежи крвни притисак и брзину откуцаја срца. Поред тога, ова врста дизајна повећава продуктивност, креативност и самопоуздање. За почетак, крените од тапета са листовима и барем једном природном биљком у кутку за одмор.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.