· · Коментара: 0
Гигант

БМВ улаже више од 30 милијарди евра до 2025!

Приоритет нове технологије.Стиже и потпуно електрична лимузина "Серије 7"

BMW-0.jpg

Моћни баварски аутомобилски гигант БМВ одржао је годишњу конференцију у Минхену, саопштио сјајне резултате из протекле године и најавио улагање од невероватних 30 и више милијарди евра до 2025. године!

Прочитајте још: Да ли је водоник гориво будућности? Тојота је прешла шест пута од Земље до Месеца и назад и доказала да ЈЕСТЕ

- Нове технологије су кључ наше будућности и мобилности.Зато ћемо до 2025. уложити више од 30 милијарди евра у истраживање и развој у намери да задржимо нашу лидерску позицију у свету иновација – рекао је Оливер Ципсе председник борда менаџера БМВ АГ.

Наравно незаобилазна тема је била тренутна ситуација изазвана панедемијом корона вируса. Јасно је, кажу у БМВ-у да су нам људи и њихово здравље приоритет и да само све предузели што је неопходно да што лакше пребродимо ову ситуацију.

Прочитајте још: Усвојена Уредба о субвенцији електричних и хибридних возила

Циљ , производња аутомобила са нултом емисијом ЦО2 је један од најважнијих а у БМВ поносо истичу да је око 46.000 њихових радника у последњих осам година прошло кроз различите видове обуке да би што спремније дочекали велики заокрет у ауто-индустрији.

 

Колико је БМВ спреман да својим купцима, које је навикао на обиље снаге, високих перформанси, врхунске технологије у својим аутомобилима показује и најава скоре презентације редизајниране „Серије 7“ која ће имати и потпуно електричну верзију.

У понуди ће купци ове перјанице бренда, имати поред електро-мотора и високо ефикасне дизел и бензинске моторе, али и хибридну верзију „плаг-ин“.  

До 2023- године цела БМВ група ће у понуди имати 25 електрификованих модела од којих ће више од половине бити потпуно електрични.

Прочитајте још: Никад виђено до сада: Нова "шкода октавија" већа и боља него икад (Фото)

У овој години БМВ очекује знатан раст потражње за електричним возилима који ће се према њиховим проценама удвостручити у односу на 2019. Већ 2025. ће продаја чисто електричних возила достићи трећину тржишта.

Фото:Промо

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.