· · Коментара: 1
ХАКЕРСКИ НАПАДИ

Издато УПОЗОРЕЊЕ: Милиони на удару - купују ваше личне податке за 500 евра

Лични подаци више од 250 милиона корисника друштвене мреже Facebook на интернету су понуђени за само 500 евра, потврдила је Cyble компанија за заштиту сигурности рачунара.

matrix-2883623_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Компанија Cyble издала је упозорење да се лични подаци око 267 милиона корисника друштвене мреже Facebook доступно за куповину на интернету за само 500 евра. 

Прочитајте још: Да ли смо угрожени? Током рада од куће сви смо користили ову АПЛИКАЦИЈУ, а Гугл ју је ЗАБРАНИО из оправданог разлога

Прве претпоставке су да подаци нису директно украдени од Facebook компаније, већ да су хакери до ових података дошли уз помоћ "треће стране" која има сигурносни пропуст или још није открила хакерски напад на своје податке.

Лични подаци свих корисника Фејсбука могу се купити за 500 евра.

Подаци који су се нудили за продају на интернету обухватају e-mail адресе корисника, име и презиме, телефонски број, локацију. Реч је о стварним подацима које је могуће проверити уписивањем е-маил адресе на њиховој платформи AmIBreached.com.

Прочитајте још: Велики подухват: Гоогле спреман да парира Нетфлиx и Диснеy платформама?

Они корисници који се пронађу у Cyble бази података требало би да одмах промене своју лозинку за приступ Facebook и e-mail сервису. 

Истовремено, из Facebook компаније су истакнули како истражују цео случај, али и да верују како се ради о подацима који су прошле године украдени са једног интернет форума. Наводно су прикупљени пре неколико година, пре него што је Facebook увео одређене промене како би боље заштитио личне податке корисника.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.