· · Коментара: 0
СИБИРСКИ МАГ

Веровало се да је Распућин реинкарнација ХРИСТА, а о његовим ЧУДИМА се и данас говори

Чувени исцелитељ је изговорио многа страшна пророчанства, али је чињеница да је имао моћи да лечи. Његова кућа је постала први приватни музеј у Русији.

Сибирски маг. Мистериозни исцелитељ. Путујући монах. Царевићев лекар. Контроверзна личност. Јуродиви. Свети човек. Поп-стар. Кућу Григорија Јефимовича Распућина у село Покровско у Тјуменској губернији Сибиру сто година после његове смрти опседају туристи. Гришка у њој није рођен, већ је купио за породицу када је зарадио новац у Петрограду.

Унука Марина Фото: А.М.

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

Кућом, која је и званично први приватни музеј у Русији, управља његова унука Марина Јурејевна. Она је професор, филолог и лично води туре током којих говори о дедином животу, исцелитељским моћима, неправди која му је нанета, али и његовој личности као поп-стару чије се име носити више 3.000 производа широм света, па је самим тим постао и по мало кич.

- Наш Гришка је неправедно оптуживан за многе ствари за које није крив - каже Марина.

Гришка је као дете рукама лечио људе и животиње.
Фатална пророчанства
Изрекао неколико фаталних пророчанстава попут да ће "Руска царска породица живети све док буде и он жив, а три месеца по његој смрти сви ће умрети ". Пророчанство се обистинило.

Григорије је рођен 1869. године у сиромашној сељачкој кући и свима је било јасно да његова судбина није да ради земљу. За његово детињство су везани многи митови, а постоје и званичне забелешке власти о његовим исцелитељским моћима над људима и животињама, нарочито коњима.

Као дечак је открио лопова, а говорио је и немушти језик.

Од детињства је био чудак, склон медитацији и затварању у себе. Када је имао 12 година са братом је пао у реку Туру. Брат је страдао, а он је данима био у бунилу. Према легенди, непрестано је понављао име човека, за којег се испоставило да је крао коње. Тада су почеле да круже приче о његовим видовњачким моћима.

Оригинални прозор и ствари

Прочитајте још: Монаси су секли стомак животиње и у њега убацивали БОЛЕСНИКА, а сада су Путину дали ЧАЈ БЕСМРТНОСТИ

- Гришка је чувао коње, доста проводио времена са њима и научио је немушти језик - каже Марина.

Лечио их је травама и дланом. Гришка је као мали постао толико познат, да су га звале и најугледније аристократске породице да лечи повређене скупоцене коње, а са 15 година важио за озбиљног видара, који је знао да прави мелеме, масти и и лековите чајеве од биља које је сам сакупљао.

Полицијски извештај га описује као поштеног.

Од захвалног богаташа је на поклон добио Библију. Уз помоћ мајке научио је за две године да чита. Израстао је у лепог младића који се у 24 години оженио Прасковјом Феодоровном Дубровин и зарађивао возећи кочијама путнике. У селу је важио за вредног домаћина и поштеног човека о чему сведочи званичан полицијски допис.

Веза са певачем "Бони М"
Први гости музеја били су чланови групе "Бонy М". Певач Боби Фарел био је опседнут Григоријем, веровао је да је његова реинкарнација, па је због тога последње године провео у Санкт Петербургу. Умро је 30. децембра 2010. године, стотинак метара од Јусуповог дворца у којем је Распућин убијен.

Међутим, често је имао привиђења, а многи верују да је реч о падању у транс, што и данас практикују шамани у овом крају. Постоје многи сведоци и да је користио хипнозу и да је имао способност "прозорљивости", односно да гледао је у будућност. Умео је да "прочита" човека и мисли. Имао је невероватну физичку снагу.

Прочитајте још: Мистерија Путиновог БЕЛОГ ТЕРМОСА: Чак је и Трампу наздрављао њиме, а сада је откривено шта се у њему НАЛАЗИ

Са 30 година је напустио жену и двоје деце и отишао у манастир. У манастиру је дошао у додир са сектом хистима који ступају у директан контакт са Богом и верују да се Христ, након распећи, реинкарнирао као обичан сељак. Припадници секте су веровали да је управо Григорије његова реинкарнација и путовао је по Сибиру, лечио болесне и призивао кишу у време суше.

Напустио је породицу и отишао у манастир.

Распућина је царској породици препоручио саратовски епископ Гермоген и 1903. године је почео да исцељује царевића Алексеја, који је боловао од хемофилије. Распућин је успешно заустављао крварења код дечака, а у области Архангелск и данас живе жене које могу то да ураде.

Прочитајте још: РУСКИ староверци имају лек за сваку болест, а сада су РЕЦЕПТИ процурили у ЈАВНОСТ

У Распућиновом музеју-породичној кући може се видети мноштво икона које је непрестано носио са собом, поклањао и добијао. По Русији се данас могу видети иконе "старца Григорија", али Руска православна црква Распућина никада није прихватила као светог човека.

Оригинални самовар
Руска православна црква га никада није прихватила као светог човека.

- Његов глас је мењао тон од шапутања до снажне вике која се једноставним људима чинила као грмљавина, па је са осталим особинама изазивао код посматрача и саговорника страх, љубав и поштовање - каже Марина.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Распућин је убијен у ноћи 29. децембра 1916. године у палати кнеза Феликса Јусупова који га је звао да дође због због здравствених проблема супруге Ирине.

Јусупов га је прво мучио, тражећи да му ода "тајни план" сепаратног мира Русије са Немачком. Дао му је колаче са цијанкалијумом, али на Распућина није деловао. Јусупов му је пуцао у слепоочницу, али га није убио, па су Димитрије Павлович и посланик Владимир Пуришкевич пуцали четири пута у леђа. Последњи, смртоносни хитац, испалио је Британац Освалд Рејнер. После тога су тело бацили под лед у канал Мојка.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.