· · Коментара: 0
ГРЧКА

ОТКРИВАМО: После затварања грчке границе - ДРАМА! Шта ће бити са српским туристима који су већ ТАМО?!

Затварањем границе за српске туристе и званично је завршена сезону за наше туристе на Егејском мору.

1593950302_skjatossplasa.jpg
Грчке лаже ће остати празне Фото: А. М.

Сваке недеље иста драма: Грци доносе одлуку која шокира српске туристе и власнике туристичких агенција оставља отворених устију.

Прочитајте још: Како се враћају кући СРПСКИ ТУРИСТИ који су отишли на одмор у Грчку, а ПОЗИТИВНИ су на корону? Ево ОДГОВОРА

Најпопуларнија плажа на Скјатосу је полупразна

Пуне три недеље траје агонија српских туриста који желе да летују у Грчкој, а почела је 15. јуна о чему можете прочитати ОВДЕ. Српски туристи су средином јуна буквално "пробили" границу како би стигли до Егејског мора и грчки домаћини су их дочекали раширених руку и са попустима, а више детаља прочитајте ОВДЕ.

Туристи у Грчкој могу да заврше летовање.

Пре само пет дана први чартер са српским туристима слетео је на Скијатос (детаљан извештај прочитајте ОВДЕ), а грчка влада је поново, у недељу поподне донела одлуку којом потпуно забрањује нашим држављанима улазак у њихову земљу.

- Туристи који су у Грчкој могу да остану и заврше летовање како су и планирали, а вратиће се кући према плану који ће им саопштити водич - каже Александар Сеничић, директор ЈУТА.

Грчка летовалишта су празна, јер гостију из ЕУ нема Фото: А.М.

Италија, Шпанија...
Дозвољен је улазак у ове земље, али туристи морају да проведу 14 дана у самоизолацији. Тест је обавезан.

Остали не треба да крећу на пут, а они који су већ уплатили треба да се договоре са агенцијом о даљим плановима и могућностима.

Грчки хотелијери ће задржати новац.

Међутим, више је него сигурно да грчки хотелијери неће вратити новац нашим агенцијама. Постоји неколико могућих сценарија:

  1. Аранжмани ће моћи да се искористе у наредном периоду, од тренутка када Грчка поново отворити границе.
  2. Уколико Бугарска и Турска не затворе границе за српске туристе, сезона ће се тамо наставити и наши туристи ће моћи да летују у овим земљама.
  3. Агенције ће се затворити на годину дана и све ће се пребацити на 2021. годину.

Прочитајте још: Драгица је пронашла СЕДАМ најскривенијих углова СРБИЈЕ на којима се морате сликати (Фото)

Занимљиво је да су грчка летовалишта празна, а сви хотелијери су уверени да је ова одлука донета под притиском Брисела.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.