· · Коментара: 0
НЕВЕРОВАТНО

ИСТИНИТА ПРИЧА: Три месеца ЖИВЕО НА АЕРОДРОМУ о трошку авиокомпаније, па рекао: Идем сада кући!

Путник из Канаде до Вијетнама остао блокиран на аеродрому у Хонг Конгу и живео о трошку авиокомпаније.

1594489238_movieclipsClassicTrailers11.PNG
Том Хенкс у филму "Терминал" Фото: Youtube/ screenshot Movieclips Classic Traillers

Путник авиокомпаније "Cathay Pacific" је у марту полетео из Канаде за Вијетнам, са преседањем у  Хонг Конгу. Нажалост,  Хонг Конг је 25. марта укинуо транзит на аеродрому, а Вијетнам је своје границе затворио.

Прочитајте још: ТУРИСТИ по ЧЕТИРИ пута годишње путују на ИСТО место, ево и ЗАШТО

Према писању "South China Morning Post" овај путник је пуна три месеца, од марта до јуна, провео на аеродрому. Сви су убеђени да је он то урадио да би му авиокомпанија обезбеђивала оброке, што је уредно и чинила.

Живео је на терминалу три месеца о трошку авиокомпаније, а има стан у Хонг Конгу!?

Тврдњу да је живео на аеродрму због бесплатне хране довео је у сумњу последњег дана када је Хонг Конг укинуо забрану кретања због изолације, а он је мртав хладан, извадио пасош и изашао из аеродромске зграде. Наиме, путник је имао пријављен боравак  у Хонг Конгу и све време је могао да уђе у земљу, уз поштовање правила обавезног двонедељног карантина.

Дакле, након три месеца проведена на аеродрому, путник је изненада одлучио да изађе. Прошао је имиграциону контролу, тестирао се на вирус и, пошто је добио негативн налаз, отишао кући - у Хонг Конг.

Енигма је зашто је одбијао да изађе са аеродрома Фото: Пиксабеј

Овај човек није једини одлучио да карантин проведе на аеродрому. Пажњу медија је привукла десетина путника који су урадили исто. Истина, већину је задесило затварање граница земаља у које су путовали, а авиокопманије су морале да брину о њима јер су им грешком дозволиле да се укрцају на летове.

Прочитајте још: ДАНИЈЕЛА каже да сви страни БЛОГЕРИ питају само за ОВА места у СРБИЈИ (ФОТО)

Фото: Youtube/ screenshot Movieclips Classic Traillers

Најпознатија особа која је живела на аеродрому је Мехран Карими Насери и он је инспирација за филм "Терминал" са Том Хенксом у главној улози. Овај човек је провео 18 година на терминалу 1 аеродрома Шарл де Гол у Паризу.

Инспирација за филм "Терминал" био је Иранац.

Наиме, пошто је због протестовања потив шаха добио статус избеглице у Белгији, одлучио је да се пресели у Велику Британију, али су му током путовања лопови украли торбу са пасошем и папирима који потврђују да има право да легално борави у тој земљи. Није му дозвољен улаз у Велику Британију, враћен је на паришки аеродром.

Сер Мехран Youtube/ screenshot AP Archive
На терминалу у Паризу живео је 18 година.

Француска и Белгија су му понудиле боравиште, али он није желео то да прихвати, јер су у документима наводили његово иранско име. Он је инсистирао да буде британски држављанин, тврдећи да му је мајка из Шкотске и да пише сер Алфред Мехран.

Прочитајте још: ПЕТРОСА је спашавао ПРЕМИЈЕР, сада дочекује СРБЕ, а све почиње давне '58. године ( ВИДЕО)

После  18 година проведених на аеродрому, због здравствених проблема пребачен је у болницу. Одатле је смештен у париско прихватилиште у коме живи и данас.

Током живота на аеродрому се обогатио.

Током боравка на аеродрому постао је богат, јер му је компанија Стивена Спилберга за права до користи његову причу платила 250.000 долара. Такође, аутобиографија коју је у међувремену написао "Човек са Терминала", постала је бестселер.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.