· · Коментара: 0
ЗДРАВЉЕ

РЕВОЛУЦИОНАРНО ОТКРИЋЕ: Научници открили ЋЕЛИЈУ у људској крви која може да РАЗОРИ РАК

Тим научника Универзитета Кардиф открио је методу која уништава канцер простате, груди, плућа и осталих органа у лабораторијском тестирању

depositphotos_163542058-stock-photo-team-of-research-scientists-working.jpg
Фото: Депозитфото

Откриће, за које се сматра да има велики потенцијал, објављено је у часопису "Нејчр имунолоџи", а још није тестирано на пацијентима. Иако је ово медицинско истраживање у раној фази, сматра се да би новооткривена ћелија у људском имуном систему могла да уништи било коју врсту рака.

Прочитајте још: СВЕ ТАЈНЕ ДИВЉЕ КРУШКЕ: Лек је за многе болести, а веома је важно шта са ЛИСТОВИМА можете да урадите

Британски научници истраживали су неконвенционалне начине на које имуни систем напада туморе и открили су да је за то кључна Т-ћелија у људској крви. Ова имунолошка ћелија може да скенира тело и да истовремено процени постоји ли “претња” коју треба елиминисати. Такође, она може да нападне разне врсте рака.

Чудесна ћелија

Према речима истраживача Ендрјуа Севела, са овим открићем ствара се шанса за лечење сваког пацијента. Т-ћелије имају рецепторе на површини који им омогућавају да “виде” на хемијском нивоу. Сада се истражује на који начин то раде.

Прочитајте још: Целулит није само естетски проблем! Добро обратите пажњу, јер иза свега може да се крије ДИЈАБЕТЕС!

- Први смо који смо описали Т-ћелију која проналази МРИ1 у ћелијама рака, што раније није урађено и ово је прво истраживање овакве врсте - рекао је научник Гари Далтон.

Терапија против канцера

Идеја је да се узме узорак крви од пацијената који болују од рака и да се њихове Т-ћелије изваде и потом генетски модификују како би биле репрограмиране да постану рецептор за откривање рака. Надограђене ћелије узгајале би се у огромним количинама у лабораторијама и затим би биле враћене у пацијента. Процедура је иста као и код ЦАР-Т терапија.

Прочитајте још: МОДРИЦЕ могу бити АЛАРМ, а ево када се треба јавити лекару

Иако је тек у раној фази, овај истраживачки пројекат је значајан помак у откривању терапија против канцера, а научници се надају да ће експерименти на људима показати задовољавајуће резултате.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.