· · Коментара: 0
ИСТРАЖИВАЊА

СВЕ жене ТРАЧАРЕ: Ево које то раде НАЈВИШЕ, колико сати дневно и на КОЈИМ МЕСТИМА

Резултати истраживања показују да људима не пада тешко да слушају трачеве и да учествују у њима.

1592899807_Depositphotos_83199648_xl-2015.jpg
Фото: Пиксабеј

Мада трачарење само по себи има негативну конотацију, нарочито ако задире у приватност и наноси штету особи која је предмет оговарања, стручњаци сматрају да није увек лоше говорити о некоме у његовом одсуству. 

Прочитајте још: Она је ВИЈЕТНАМКА и обожава Србију: Објавила је СНИМАК у ком прави САРМЕ, а једна ствар је свима ЗАПАЛА ЗА ОКО (ВИДЕО)

У просеку, оговарамо 52 минута.

- Већина трачева је безопасна - каже Меган Робинс, професорка психологије на универзитету Риверсајд у Калифорнији.

Дневно се оговара по 52 минута, а образоване жене то раде...

Око 15 одсто трачева има негативну конотацију, док остали износе одређене чињенице, као што је, рецимо, констатација да је неко закаснио на посао. Мада влада уверење да највише оговарају жене и мање образовани, истраживачи тврде да су сви склони томе.

- Не живимо у изолацији и некад је неизбежно да говоримо о људима који нису присутни. Сви оговарају и то није нужно лоше - каже Робинсова.

Највише се трачари у радњама.

Трачарење је штетно када негативно говоримо о нечијем физичком изгледу и здрављу или када износимо неистините тврдње. Оговарање представља механизам повезивања са другим особама и таква навика није ограничена на одређену старосну групацију.

Прочитајте још: Да ли сте чули за "ТЕГЛА дијету" која је хит на друштвеним мрежама, бесплатна је и нема гладовања (Фото)

Професорка психологије Стејси Торес проучавала је такве навике код старијих особа у Њујорку и дошла до сазнања да највише трачаре у локалним продавницама. То им помаже да одрже друштвене везе и да се боре против самоће.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.