· · Komentara: 0
ISTRAŽIVANJA

SVE žene TRAČARE: Evo koje to rade NAJVIŠE, koliko sati dnevno i na KOJIM MESTIMA

Rezultati istraživanja pokazuju da ljudima ne pada teško da slušaju tračeve i da učestvuju u njima.

1592899807_Depositphotos_83199648_xl-2015.jpg
Foto: Piksabej

Mada tračarenje samo po sebi ima negativnu konotaciju, naročito ako zadire u privatnost i nanosi štetu osobi koja je predmet ogovaranja, stručnjaci smatraju da nije uvek loše govoriti o nekome u njegovom odsustvu. 

Pročitajte još: Ona je VIJETNAMKA i obožava Srbiju: Objavila je SNIMAK u kom pravi SARME, a jedna stvar je svima ZAPALA ZA OKO (VIDEO)

U proseku, ogovaramo 52 minuta.

- Većina tračeva je bezopasna - kaže Megan Robins, profesorka psihologije na univerzitetu Riversajd u Kaliforniji.

Dnevno se ogovara po 52 minuta, a obrazovane žene to rade...

Oko 15 odsto tračeva ima negativnu konotaciju, dok ostali iznose određene činjenice, kao što je, recimo, konstatacija da je neko zakasnio na posao. Mada vlada uverenje da najviše ogovaraju žene i manje obrazovani, istraživači tvrde da su svi skloni tome.

- Ne živimo u izolaciji i nekad je neizbežno da govorimo o ljudima koji nisu prisutni. Svi ogovaraju i to nije nužno loše - kaže Robinsova.

Najviše se tračari u radnjama.

Tračarenje je štetno kada negativno govorimo o nečijem fizičkom izgledu i zdravlju ili kada iznosimo neistinite tvrdnje. Ogovaranje predstavlja mehanizam povezivanja sa drugim osobama i takva navika nije ograničena na određenu starosnu grupaciju.

Pročitajte još: Da li ste čuli za "TEGLA dijetu" koja je hit na društvenim mrežama, besplatna je i nema gladovanja (Foto)

Profesorka psihologije Stejsi Tores proučavala je takve navike kod starijih osoba u NJujorku i došla do saznanja da najviše tračare u lokalnim prodavnicama. To im pomaže da održe društvene veze i da se bore protiv samoće.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.