· · Коментара: 0
ПОВРЕДЕ

ОВДЕ се пре куповине пса ИДЕ У ШКОЛУ, а уколико МАЧКА падне са прозора казна је 7.500 ЕВРА!

Дневно у Бечу падне са прозора или тераса 15 мачака. Нажалост, у Београду и Србији се не води таква статистика.

EurocommPR.jpg
Повређена маца у болници Фото: EurocommPR

Бечлије, очигледно, више воле мачке него псе. Статистика показује да у главном граду Аустрије живи скоро 60.000 паса и више од 250.000 мачака!

Прочитаје још: Ако је волите, ово јој НЕ СМЕТЕ урадити! Ваша МАЧКА највише на свету МРЗИ ове три ствари

Да би се у Бечу у стан унео кућни љубимац, власник мора да добије сагласност свих комшија, јер је држање животиња строго регулисано законом. И то није све - ко жели да набави пса мора да прође стручни курс дресуре. Папир да је завршио курс васпитање пса мора да приложи приликом куповине љубимца.

Да бис е купио пас мора прво да се оде у школу за дресуру.
Маце су радознале Фото: Пиксабеј

Није неопходна школа за мачке, али да би крзнена љубимица могла слободно да напусти кућу она мора да буде - кастрирана.

Све слободне мачке у Бечу су кастриране.

Све мачке морају да буду чиповане, а посебан чип добијају маце које су расплодне. Да би се маца држала у стану постоји строг правилник који подразумева обезбеђење прозора и балкона да четвроножна животињица случајно не падне.

Када падну маце најчешће поломе вилицу и грудни кош или ишчаше зглоб.

Маце често падају са високих спратова, јер су радознале и изазива их лет птица. Према подацима од ветеринара мачке најчешће повреде зглоб или поломе грудни кош или вилицу. Преломи мачака се лече на слични начин као и код људи. Прво иду на рендген, а затим се имобилишу. Код млађих маца ови преломи брже зарастају.

Прочитајте још: АРХЕОЛОЗИ су доказали: МИШЕВИ су довели МАЧКЕ у наручје људи

Нажалост, у Србији не постоји податак колико мачака страда због пада са висине, док у Бечу статистика каже их падне 15 дневно. За разлику од Бечлија које кажњавају са 7,500 евра, Београђани не плаћају казну зато што нису бринули за своје  "маце солитерке", како их називају ветеринари.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.