· · Коментара: 0
ПСИХОЛОГИЈА

У току дана најбитнији су ОВИХ 15 МИНУТА

"Отпутујте" у двориште или на терасу и потрошите то време само на себе.

Depositphotos_165479092_xl-2015-5eda1795b5a48.jpg

Колико пута нисте успели да урадите вежбе за разгибавање, попијете јутарњу кафу, питате укућане како су, играте се са децом, медитирате у тишини, послушате омиљену песму...? Претпостављамо да вам се то дешава сваког дана.

Прочитајте још: Пилот, шахисткиња, глумица, редитељка и тенисерка: Ово су ЖЕНЕ које су ЗАДУЖИЛЕ СРБИЈУ! (ФОТО)

Нешто од онога што волите и што би требало да урадите, сигурно испадне са листе урађених, уз увек исти изговор - превише обавеза, премало времена. Парадокс је што се обично ради о недостајућих свега 15 минута за жељене активности, разговоре или потребе. Ми смо убеђени да их немамо. Стручњаци, међутим, тврде другачије и поручују нам: "Сваког дана устаните 15 минута раније него што то уобичајено чините"!

Сваког дана поклоните време само себи.

- То је време које вам ништа неће одузети од сна, а довољно вам је да стигнете на превоз, спакујете себи ручак, медитирате на послу или уживате у шољици кафе - каже Мајкл Џонатан, психолог са Универзитета Јужна Каролина.

Није лако, али ако се натерате, успећете да ово уврстите у редовну навику која ће вам свакодневно бити од користи. Понекад ће вам добро доћи да само седите у парку и слушате птичице после стресног посла или да пробате хаљину коју меркате у пролазу, али не стижете од обавеза да је узмете у руке.

Стручњаци тврде да је ово заиста паметна одлука која може да поправи односе у браку и породици. Професор др Кети Хирш Пасек, ауторка књиге "Ајнштајн никада није користио картице за учење", саветује да подесите тајмер на 15 минута и то време искористите за игру са децом.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО! Да ли знате да нова звезда ИНСТАГРАМА није човек, ни животиња, него... (ФОТО)

- Радите то као некад, када сте ви били мали - саветује Кети.

Отпутујте у своје двориште иза куће да тражите пужеве голаће и бубе, направите кућицу од ћебади или само погледајте свог малишана у очи и испричајте му неку лепу причу.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.