· · Коментара: 0
ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

Београдске новине забележиле шок причу: Трговачки путник у кафани угледао своју жену, опет се ОЖЕНИО ЊОМ, а кад је умро сазнало се све

Београдске дневне новине су 1938. године забележиле несвакидашњу причу о трговачком путнику који је годинама живео у браку са сестрама близнакињама, које једна за другу нису ни знале да постоје - то се дознало тек после његове трагичне смрти.

Beograd.jpg
Фото: Депозит

Све их је на крају повезао случај, за шта се дознало тек после његове трагичне смрти, када је необично клупко почело да се одмотава.

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

“Ових дана један аутомобил у Паризу прегазио је трговачког путника Шарла Вернона. Пренесен у болницу, човек је умро. Тек кад је поведена истрага дознало се да је Вернон био ожењен истовремено са две близнакиње које једна за другу нису ни знале!” Тако гласи кратка вест из “града светлости”, која има и своју дужу верзију. Из ње сазнајемо како је, заправо, “љубав Шарла Вернона била романтична”.

Следи и објашњење

За време рата, Вернон је, као млади добровољац, био озбиљно рањен. Међутим, пожртвована нега једне младе болничарке учинила је чудо. После рата, Вернон се венчао са том болничарком.

У кафани је срео свастику.

Радио је као трговачки путник. Његов брак био је срећан, једино што му је у њему сметало била су честа и дуга одсуства од куће. Једног дана, Вернон је морао да послом оде у Париз. Пред растанак, жена му је, у шали, рекла да би “било згодно када би у Паризу пронашао њену сестру-близнакињу”.

Венчао се са свастиком

У Паризу, после обављених послова, Вернон је свратио у кафану. Ту је за столом приметио једну девојку коју је сматрао за своју жену. Сав збуњен, он јој је пришао. Непозната жена хладно га је питала откуд зна за име њене покојне сестре.Тако су се они упознали, а Вернон се заљубио у ову жену која је невероватно личила на његову. И, од тада је Вернон све чешће одлазио у Париз. У међувремену је чак набавио и лажна документа, захваљујући којима се затим и венчао у Паризу са сестром своје жене!

Вернон се вешто организовао тако да је три недеље живео у Марсељу, а три у Паризу, час код једне, час код друге жене. А волео их је “на исти начин”. И жена у Паризу родила му је двоје деце. И све је савршено функционисало док није погинуо у саобраћајној несрећи у Паризу.

Све је савршено функционисало док није погинуо.


Тек после његове трагичне смрти сазнало се за његов двоструки живот. Тада су се најзад нашле и сестре близнакиње, које се никада раније нису виделе, само су знале да је њихова мајка преминула на порођају са још једном од две девојчице које је носила у себи!
Пошто су се среле и упознале на неочекивани начин, прихватиле су да је покојник волео “само једну жену у два једнака облика”. Више се нису раздвајале...

Прича је пунила новине
Фото: Архива Новости

Новине су и даље писале о њима

С времена на време, новинске стране наставиле су да пуне приче о необичним судбинама особа несвесних да на овај свет нису дошле саме. Једну каснију забележио је “Сандеј мирор”, о Барбари и Дафни које су биле усвојене одмах по рођењу. Тако једна за другу нису знале све док Барбара, када је већ имала четрдесет година, није кренула у потрагу за својом правом мајком...

И открила је да има - сестру близнакињу.

- Среле смо се на станици у Лондону, обе смо носиле беж сукњу и смеђи џемпер - испричала је Барбара.

Имале су идентичан живот.

Сличности је било још много. Обе су упознале свог супруга на божићној игранци у општинском дому, обе су на венчању носиле плаву венчаницу оперважену белом чипком, прва трудноћа се и једној и другој завршила побачајем, исте године, истог месеца. И Барбара и Дафни имају два сина и кћерку. Другог сина родиле су истог месеца, исте године. Обе су пиле хладну кафу без шећера, бојале су се висине и фарбале се у кестењасто, у школи су обе мрзеле математику и читале исте књиге...

Прочитајте још: Добро погледајте ову ДУГМАД и ако их на нечијим рукама ВИДИТЕ, знаћете ко је тај ЧОВЕК

Амерички генетичари су их изложили читавој серији бихевиоралних тестова и утврдили да близнакиње дају идентичне одговоре на већину питања. Кад су од ње затражили да напише шта јој прво пада на памет, Барбара је написала: „Машка је села на отирач. Кад је дошао ред на Дафни, и она је написала: „Машка је села на отирач”, све са - истом омашком!

Машка је села но отирач, писале су обе!


- Такве ствари нам се стално догађају - рекла је тада Барбара. - Дафни ме је једном позвала телефоном да ћаскамо док спремамо ручак... Спремале смо по истом рецепту! Ипак, изгледа да се она прва разболи. И тада ме позове да ми каже шта од лекова да купим!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.