· · Коментара: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Лажним вестима се стаје на пут: Ево које су прве на удару!

Прве на удару ће бити лажне оптужбе о трговини децом и органима које су резултирале насиљем и смрћу

whatsapp-2105015_960_720--1-.jpg
Фото: Pixabay

Ширење лажних вести и дезинформација неће више бити могуће путем мреже WhatsApp! Наиме, прве на удару ће бити лажне оптужбе о трговини децом и органима које су резултирале насиљем и изазивањем смрти код чак 12 особа.

Из компаније Facebook су реаговали тако што су у најпознатијим дневним листовима објавили огласе којима покушавају да едукују кориснике ове апликације, која је у њиховом власништву.

Прочитајте још: Одзвонило апликацији ТикТок: YоуТубе спремио нову платформу - YоуТубе Схортс

На WhatsApp апликацији је уведена ова нова опција. Од сада ће апликација имати малу ознаку изнад порука које су проследили корисници.

Нова ознака која показује да сте послали поруку олакшаће праћење разговора у групама и међу корисницима и даће вам до знања да ли је ваш пријатељ аутор текста или неко други. Из WhatsApp мреже подсећају кориснике и да размисле пре него пошаљу неку поруку.

Ипак, како су све поруке заштићене енкрипцијом, WhatsApp не може да се бори против лажних вести као Facebook, који скенира и прегледа све јавне објаве у потрази за сумњивим садржајем.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.