· · Коментара: 1
РУСКИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

За ову болест не постоји лек у апотеци, али можете га сами НАПРАВИТИ И ИЗЛЕЧИТИ СЕ!

Низак крвни притисак узрокује неадекватан проток крви у срце, мозак и друге виталне органе. Код људи који пате од хипотензије пад крвног притиска често се манифестује када се нагло подигну из лежећег или седећег положаја

Depositphotos_235867106_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Трајно снижен крвни притисак или примарна хипотензија нема конкретно утвђен узрок, а секундарна хипотензија (јавља се као последица неке друге болести).

Секундарна хипотензија настаје као последица крварења, инфекција, дехидратације, срчаног инфаркта, срчаних аритмија, опекотина, употребе лекова за снижење крвног притиска и диуретика.

На тржишту нема регистрованих лекова за низак крвни притисак, а као алтернатива примењују се препарати на бази жен-шена

Прочитајте још: Руски исцелитељ открио "ЛЕК ОД СМРТИ": Ако желите да живите "вечно" користите ПОСЕБНО УЉЕ

Сибирски жен-шен се саветује младим особама и сматра се за блажу варијанту. Жен-шен корејски или кинески је јачи и препоручује се старијим особама, код врло исцрпљеног организма и веома сниженог притиска. Осим тога, користе се многобројни природни напитци који се деценијама уназад користе за решавање овог здравственог проблема

Босиљак

Стари рецепт из давнина каже да жвакање пет до шест листова босиљка трајно повећава крвни притисак. Листови босиљка су веома богати калијумом, магнезијумом и витамином Ц што ће ефикасно деловати на регулацију вашег притиска. Ту се налази и антиоксидант еугенол који поред ефекта на притисак утиче и на ниво холестерола.

Прочитајте још: Баците лекове и решите се главобоље на природан начин

Направити екстракт сока од 10 до 15 листића босиљка. Додати једну кашичицу меда у њега и овај сок пити сваког дана на празан стомак.

Бадемово млеко


Фото: Pixabay

Ставити 5 до 6 бадема у воду да одстоје током ноћи. Друго јутро их излупати док се не направикремаста смеса а затим се скувају. Овај напитак конзумирати сваког дана и ефикасно ће се регулисати крвни притисак. У бадемовом млеку нема ни холестерола ни засићених масти као у обичном. Такође садржи и за здравље веома важне Омега 3 масне киселине.

Прочитајте још: Ова биљка је одлична у превенцији КАНЦЕРА, штити од радијације, али лечи и друге болести

Јодирана со стимулише циркулацију и подстиче производњу хормона штитне жлезде, који делују стимулативно

Јодирана со

Једите нешто сланију храну, јер со везује воду у организму. Препоручује се јодирана јер јод стимулише циркулацију и подстиче производњу хормона штитне жлезде који делују стимулативно. Ако јодирану со користите за кување, зачините јело непосредно пре сервирања јер се јод кувањем уништава.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Сок од шаргарепе

Почетак дана са свежим соком од шаргарепе помешним са мало меда је једноставан начин за лечење ниског крвног притиска. Узети чашу сока од шаргарепе и растопити две кашике меда у њој. Пити га два пута дневно, на празан стомак ујутру и увече.


Фото: Pixabay

Лимунов сок

Лимунов сок је веома ефикасан у лечењу високог крвног притиска, али се такође може користити за лечење ниског крвног притиска, нарочито када је изазван дехидрацијом. У таквим случајевима, може се попити мало лимуновог сока помешаног са мало соли и мало шец́ера. Чаша сока шец́ерне трске у комбинацији са кашичицом лимуновог сока и соли је такође корисна.

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.