· · Коментара: 0
МИСТЕРИЈА

Тајанствена судбина Анастасије Романов: Била је најмлађа кћи руског цара, а 90 година касније откривена је истина

У зору 17. јула Романови су побијени. Тада почиње легенда о принцези. Наводно, на њу је последњу пуцано и могуће је да је преживела, јер су меци погодили у хаљину и корсет ушивене дијаманте, које је тако чувала од стражара.

anastasija-romanova1.JPG
Фото: Википедија

Анастасија Николајевна била је принцеза царске Русије. Живахна, ветропираста девојка, увек расположена за дружење, смех и забаву, толико да се појединима чинило да у тој забави има и злобе и дрскости.

Прочитајте још: Болесни оздрављали, нероткиње РАЂАЛЕ... Сви говоре о СРПСКОЈ ЦРКВИ у којој се дешавају чуда! (ФОТО)

Рођена је 18. јуна 1901. као најмлађа ћерка руске царске породице Романов, четврта по реду. Рођење још једног женског детета изазвало је разочарање цара Николаја Другог Романова, који је после три кћери очекивао сина, наследника престола. Жеља му је испуњена коју годину касније.

Анастасија је живела необичан, у неку руку спартански живот за једну велику кнегињу. И не само она већ и њене старије сестре Олга, Татјана и Марија. Спавале су на тврдим креветима без јастука, а ујутро су се купале и умивале хладном водом. Оне су саме чистиле своје собе и плеле џемпере, који би се продавали на добротворним приредбама.

Прочитајте још: Ивана Грозног одгајила је СРПКИЊА, а сада је откривено шта је утицало на то да УБИЈЕ НА ХИЉАДЕ ЉУДИ

Ипак, било је тешко одрастати уз слабог оца и лаковерну, поводљиву мајку. Царица Александра бавила се сином Алексејем, болесним од хемофилије, и била блиска са чудаком Распућином, који је према њеним наводима чак и спасио малог Алексеја сигурне смрти.

Анастасија са сестрама 1909.

Цар Николај Други је абдицирао у фебруару 1917. године. Од тог тренутка, царска породица била је у кућном притвору у Царском селу. Затим су пресељени у Тобољск у Сибиру, а онда и у Ипатијеву кућу, која је била кућa за посебне намене бољшевичке тајне полиције Чеке у Јекатеринбургу.

Анастасија и њене сестре Олга и Татјана претрпеле су злостављање маја 1918. Малтретирала их је стража, која је тражила дијаманте. У Јекатеринбургу локални свештеник је испричао да је три дана пре погубљења имао приватну црквену литургију за царску породицу. Насупрот обичајима, царска породица је клекла за време молитве за мртве.

Колале су легенде због дијаманата ушивених у корсете принцеза...

У зору 17. јула Романови су побијени. Сматра се да нису одмах покопани, тек касније су покопани и преко њих је посут живи креч. Као датум Анастасијине смрти води се дан егзекуције - 17. јул 1918.

Тада уместо приче, почиње легенда о Анастасији. Наводно, на њу је последњу пуцано и могуће је да је преживела, јер су меци погодили дијаманте ушивене у хаљину и корсет, које је тако чувала од стражара.

РОМАНОВИ
Династија Романов била је последња царска и императорска династија, која је владала Русијом од 1613. до 1917. Мушка линија Романова завршена је смрћу Петра Другог (унук Петра Великог), 1730. Престо је наследила Ана Прва Ивановна, кћи полубрата Петра Великог, Ивана Петог. Наредни владар био је Анин син из брака са војводом Карлом Холштајн-Готорпом, Петар Трећи, али је презиме Романов задржано према династичком уговору.

Наредних година, најмање десет жена је тврдило да су оне Анастасија. Најдуже је Ана Андерсон тврдила да је Анастасија Николајевна, од 1922. Тек после Анине смрти 1984. ДНК анализом је дефинитивно доказано да она није Анастасија. И Надежда Ивановна Васиљевна и Евгенија Смит су убеђивале јавност да су оне Анастасија и њена сестра Марија. Њих две су живеле на Уралу до 1964. Сахрањене су под именима Анастасија и Марија Николајевна.

За време суђења бечки кројач је занимљиво сведочио.

За време суђења о идентитету Ане Андерсон у Немачкој, бечки кројач Хајнрих Клајнбецл је сведочио да је одмах после убиства царске породице у Јекатеринбургу видео рањену Анастасију у кући његове газдарице, која се налазила преко пута Ипатијеве куће. Клајнбецл је познавао кнегиње, јер је доносио одећу у Ипатијеву кућу. Сведочио је да је рањена девојка била једна од царевих ћерки.

Гробница руске царске породице је откривена 1991. године. Заправо, пронађена је десет година раније, али су комунисти чували тајну. Ексхумација је извршена у шуми ван Јекатеринбурга. Када је гробница отворена уместо 11 скелета нађено је девет.

Прочитајте још: У овој цркви у Србији се нико НЕ ВЕНЧАВА И НЕ КРСТИ, а иза свега се крије УЖАСНА ПРИЧА

У гробници су недостајала тела царевића Алексеја и по једнима Анастасије, а по другима кнегиње Марије. Тела царевића Алексеја и кнегиње Марије откривена су 2007.у шуми код Јекатеринбурга, чиме је мистерија царске породице и романтичног веровања да је велика кнегиња Анастасија избегла масакр - окончана.

Тела цара, царице и три кнегиње сахрањена су на 80. годину од убиства у саборној цркви светих Петра и Павла у Санкт Петербургу. Руска православна црква је Романове прогласила свецима 2000. године.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.