· · Коментара: 0
ЦЕЛЕР

СЕДАМ дана пијте овај СОК који има само 7 калорија и гледајте како се САЛО ТОПИ

У сто грама целера налази се само седам калорија, али много минерала и витамина.

1594122067_celer.jpg
Фото: Пиксабеј

У народној медицини целер се употребљава за чишћење целог организма, посебно чишћење крви, јачање нерава и као природни лек за проблем са бешиком и излучивањем течности из тела.

Прочитајте још: БИЋЕТЕ КАО НОВИ! Најбољи ПРИРОДНИ НАПИЦИ за детокс тела

Благотворна дејства огледају се у прочишћавању јетре, снижавању шећера и снижавања крвног притисака. Садржи врло мало калорија па је корисна намирница за време дијете. Најкориснији је уколико се једе у сировом стању.

Лечи астму, промуклост, гихт, бубреге, промуклост, снижава холестерол...

Листови и корен су изузетно богати минералима, витаминима, нутријентима и етеричним уљима, који му дају снажан, карактеристичан мирис. У сто грама корена налази се само седам калорија, али зато 320 милиграма магнезијума и 16 милицентиграма фолата.

Одличан извор витамина и дијеталних влакана Фото: Пиксабеј

Одличан је извор и витамина К као и дијеталних влакана.Делотворан је у лечењу астме, промуклости, реуме, због високог садржаја натријума, гихта, мокраћних путева, бубрега, нервних обољења. Побољшава крвну слику и циркулацију, апетит, а уклања сметње код варења. Ацетиленикс, један од његових састојака, зауставља умножавање ћелија рака.

Прочитајте још: УРАГАН! Овај детокс напитак решиће вас целулита и вишка килограма ИСТОВРЕМЕНО

Рецепт за сок од целера

Састојци:

  • 500 грама целера
  • 3 лимуна
  • литар воде

Прокувати литар воде и оставити је да се охлади. Добро опрати три лимуна, исећи их на комаде заједно са кором. Ситно исецкати 500 грама свежих листова и стабљика целера па у бленеру добро иситнити и помешати лимун и целер. Када се добије фина кашаста маса прелити је прокуваном водом и добро измешати. Поклопити и оставити да одстоји преко ноћи, а ујутру процедити и напитак налити у стаклену флашу. Пити ујутру и увеце по 50 милилитара напитка, пре јела.

Сок снижава холестерол, одличан је за дијету.

Овај напитак против повишеног холестерола нема нежељених ефеката а често може снизити и ниво триглицерида у крви. Пожељно је за време ове врсте лечења избегавати слатко. Након 2 до 3 месеца проверити ниво холестерола. Ако је могуће напитак припремати од непрсканог лимуна.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.