· · Коментара: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Спасите своју ЈЕТРУ - моћним соком!

Јетра је један од најважнијих, али и изузетно осетљивих људских органа, орган на чији рад и функционисање не можемо утицати

1593728439_detoks.jpg
Фото: Pixabay

Код већине здравих људи, јетра је само још један од многих органа који функционишу независно од нашег утицаја и под нашим перцепцијским радаром. Иако не можемо директно утицати на функционисање, једним здравим напитком можемо учинити чуда за нашу јетру.

Вежбе за груди прочитаје овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

Овај моћни орган је одговоран за варење хране, као и елиминацију токсичних супстанци из тела, поред бројних других важних улога. Јетра такође помаже у заштити нашег организма од инфекције, складишти енергију, што је чини важним органом за многе аспекте здравља.

Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА

Питање живота и смрти
Када овај витални орган престане да функционише правилно, фокусирање на здравље јетре може постати питање живота и смрти. Постоји много различитих врста болести јетре, али уколико се не дијагностикују и не лече, могу бити штетне и потенцијално смртоносне.

Са друге стране, докови су идеалан начин да у организам унесете моћне састојке, који на брз и лако пробављив начин исцељују јетру.  Летњи период је посебно идеалан за избацивање токсина из јетре и њен потпун опоравак са моћним напицима.

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу

Играјте се наведеним састојцима те откријте своју идеалну формулу додајући листове маслачка или роткве!

Састојци:

Прочитајте још: Ако сваког јутра почнете дан са ОВОМ намирницом тело ће вам бити захвално

  • 2 јабуке
  • 2 шољица крупно изрезаног ананаса
  • 1 мањи комад ђумбира
  • 1 везица целера листаша
  • 1 шољица свежег першуна
  • 1 шољица клица
  • 4 мале ротквице
  • 1 шољица листова маслачка

Припрема напитка:

У соковнику припремите сок од јабука, ананаса, ђумбира, целера и першуна. По жељи, кроз соковник прерадите и било који од додатних састојака. Конзумирајте одмах, а остатак ставите у фрижидер.

Уживајте у овим воћним напицима без ограничења. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.