· · Коментара: 0
САВЕТИ

Нећете веровати: Лек за ГЛАВОБОЉУ налази се међу ЗАЧИНИМА

Популарна зачинска биљка, ђумбир се од давнина у народној медицини користи за лечење бројних обољења

1594042456_woman-2696408_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Ђумбир делује као антисептик и аналгетик, па се у користи као природни лек против разних врста упала и подстицања циркулације.

Прочитајте још: Безазлене НАВИКЕ могу бити ЗНАК да се код детета развија МЕНТАЛНИ ПОРЕМЕЋАЈ

Како има аналгетичко дејство вековима се употребљава против болова изазваним каменом у бубрегу, зубобоље и главобоље. Често се употребљава у комбинацији са другим лековитим биљкама због тога сто има моћ да убрза дејство тих биљака.

Ђумбир у праху Фото: Депозит
Ђумбир ублажава пулсирање и мучнину.

Људи који имају проблеме са упорним мигренама могу се решити болова уз помоћ чаја од ђумбира и лимуна. Овај напитак ублажиће болове, а појаву нових напада ове болести учиниће ређим.

Осим што може ублажити пулсирају у главобољу, ђумбир је ефикасан и у сузбијању мучнине која се обично јавља уз мигрену.

Прочитајте још: БИЋЕТЕ КАО НОВИ! Најбољи ПРИРОДНИ НАПИЦИ за детокс тела

Малу кашику сувог ђумбира у праху прелити са 250 милилитара кључале воде. Оставити да се мало охлади, додати сок од пола лимуна и пити док је јос увек млак.

Пију се највише четири шоље дневно!

Чај од ђумбира и лимуна пити свега неколико дана, до четири шоље дневно, а корисно је пити га и у периоду када симптоми мигрене нису изражени да би се следећи напад одложио што је могуће више.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.