· · Коментара: 0
ШАМАНИЗАМ

Кољу је тресла грозница и падао је у несвест: Онда је отишао код НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА, покупио ЗЛО и сахранио га

Сибирски шамани су одувек користили веома необичне методе исцељења. Научници су већ дошли до сензационалних закључака: шамански приступ лечењу може да направи револуцију у медицини.

Последњих неколико деценија Русију је обузео талас неошаманизма. Интернет је преплављен рекламама псеудо-исцељитеља из Сибира и Далеког Истока. На шамана са бубњем и у егзотичном оделу данас свако може налетети не само у дивљој тундри, него и у центру Санкт-Петербурга.

Прочитајте још: "КРВАВИ ЕЛИКСИР" био је најскупљи и најтраженији лек на свету, а сада га користи ВЛАДИМИР ПУТИН

Пре три године један такав врачар се појавио, чак, у Заксобранију, то јест Скупштини Петербурга. Извесни шаман Коља на изненађење посланика је прошетао ходницима Заксобранија како би "скупио зло и негативну енергију". Сакупљено зло је касније Коља сахранио на пустом острву у Арктику.

Фото: Архива Новости
Шаман Коља је међу посланицима сакупљао зло.

Иако су се многобројни шарлатани много потрудили на дискредитацији шаманизма, он се ипак није претворио само у позоришну представу. У малим селима Јакутије, Туве, Бурјатије и Алтаја још увек живе прави шамани, који чувају древну традицију.

Доносили срећу и несрећу
Шаманизам је стар колико и човечанство. У праисторијска времена шамани су играли велику улогу у животу примитивних племена: они су били духовне вође, лекари и видовњаци. Веровало се да шамани могу променити време, завирити у прошлост и будућност, контактирати са умрлим прецима, донети срећу или несрећу. Без њихових савета суплеменици нису смели да доносе важне одлуке.

Воља духова

Сами шамани су себе сматрали посредницима између људи и духова. Они су били убеђени да њихова натприродна моћ није привилегија него тешко искушење. Многи су од њих у младости желели да по сваку цену избегну такву судбину јер живот шамана није био лак.

Живот шамана је био тежак, али и привилегија.

Али човек, који је био изабран од духова да постане шаман, није могао да пркоси томе. Он је поштено испуњавао мисију.

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

Да би постао прави шаман, изабраник духова је морао да прође кроз тешку и опасну болест. Човек се данима налазио у несвесном стању. Тресла га је грозница, мучиле га ноћне море и халуцинације. Када је долазио себи, шаман је причао о томе како су га духови водили у доњи и горњи свет и откривали су му тајне природе. Неке људе су ови доживљаји доводили до лудила или самоубиства. Ко преживи страшну инициацију добија знања о свим тајнама света.

Певањем лече
Шамани у Туви лече грленим певањем, али сами певачи губе сопствено здравље.

Они су поседовали исцелитељски дар и спашавали суплеменике од многих болести - често на веома необичан начин. На пример, шамани у Туви и до дан данас лече људе уз помоћ грленог певања.  Користећи ниске фреквенције шамани су ублажавали болове породиљама и лечили болести унутрашних органа, кардиоваскуларног и нервног система. Међутим, сами певачи су губили сопствено здравље.
Савремена истраживања су потврдила да грлено певање продужује живот пацијенту, али скраћује га извођачу. Зато у Монголији такви певачи рано одлазе у пензију.

Мравињак уместо кревета

Грлено певање није једини егзотични начин лечења, који су користили сибирски шамани. Болове у мишићима, главобољу и кашаљ су лечили уз помоћ ужареног угља. Шамани су спаљивали брезову гљиву чагу па стављали њен жар на одређено место: код главобоље - на врат, код кашља - између домалог и малог прста.

Мравља маст и медвеђа жуч
Јежем су бушили кожу болесника.

Поред тога сибирски исцелитељи су веома успешно користили и акупунктуру. Неколико игала од кости су закуцавали у дрвену даску па таквим "јежем" су бушили кожу болесника. На ране од игала су стављали пепео од чаге - и на такав начин су лечили артритис.

Прочитајте још: Олга је разговарала са духом МРТВЕ МАЈКЕ, а муж ју је волео до краја живота - Разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА

Лек за бол у зглобовима
Против болова у зглобовима шамани су обично препоручивали... лежање на мравињаку. Да би терапија била још ефикаснија, лекари су стављали на болно место и мрављу маст - густу жуту течност која се појављује на мравињацима у рано пролеће.
Медвеђа жуч се и данас користи за стомачне инфекције, жутицу, болести јетре...

Још један омиљени лек шамана је медвеђа жуч. Ово средство и до дан данас се користи код стомачних инфекција, жутице, болести јетре и желудачно-цревног тракта. Осим тога, сибирски лекари су често препоручивали болесницима да пију крв јелена и медведа за повећање имунитета и мушке снаге.

Медицина будућности

Најпознатији - и како тврде научници, најефикаснији - шамански начин лечења је падање у транс (камлање). Неки шамани постижу екстазу помоћу халуциногених гљива и трава, али најмоћнији исцељитељи не користе никаква помагала осим бубња.

Медицина их признаје
Бубањ уводи шамана у транс и лечи безнадежне!

Ритам уводи шамана и болесника у промењено стање свести. Таква терапија често доноси невероватан резултат: шамани враћају здравље чак и безнадежним пацијентима. Како им то успева? Руски неурофизиолози су урадили електроенцефалограм током камлања и били су запањени променама у мозгу шамана. Сличне промене су забележене и на енцефалограму болесника, којег је лечио шаман.
Истраживачи су закључили да је шаманска терапија ефикаснија од традиционалне зато што не делује на болни орган него на мозак који може да ресетује организам.

Прочитајте још: Монаси су секли стомак животиње и у њега убацивали БОЛЕСНИКА, а сада су Путину дали ЧАЈ БЕСМРТНОСТИ

Научници кажу да би шамански приступ исцељивању могао да направи потпун преокрет у медицини. Они истичу да фармацеутски препарати решавају само локалне проблеме у организму и не могу да врате пацијенту здравље. Међутим мозак, који управља телом, је у стању да успостави баланс целог система. Шамани су интуитивно пронашли начин да утичу на функционисање мозга.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.